[GALERIJA] Hrvatska demokratska zajednica dostojanstveno je obilježila 17. godišnjicu smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška i najbližeg suradnika prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. 

Izaslanstvo naše stranke - predvođeno prvim čovjekom Kluba utemeljitelja HDZ-a Milanom Kovačem, osobnim izaslanikom predsjednika Karamarka - na zagrebačkom je Mirogoju položilo vijence i zapalilo svijeće na Šuškovu grobu, a potom i na posljednjem počivalištu dr. Franje Tuđmana te spomeniku „Glas hrvatske žrtve - Zid boli“.

U ime obitelji pokojnog ministra u obilježavanju je sudjelovao brigadir Ante Filipović, a iz mnogobrojnog izaslanstva HDZ-a izdvojimo još trojicu predsjednika - Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ generala Miljenka Filipovića, Odbora za branitelje brigadira Željka Dilbera i Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove generala Damira Krstičevića. 

Otac i brat svim hrvatskim vojnicima 

Uz molitvu i domoljubne napjeve prisjetili smo se velikana suvremene Hrvatske, osobe čija će hrabrost i odvažnost da napusti ugodan život u iseljeništvu i vrati se u Domovinu kako bi pomogao dr. Tuđmanu u stvaranju slobodne Hrvatske ostati trajan uzor budućim naraštajima. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-gojko-susak-17-godisnjica-smrti

Gojko Šušak - kako je istaknuto na mirogojskoj komemoraciji - bio je i otac i brat svim hrvatskim vojnicima koji su stali u obranu Domovine, a s posebnom je tugom doživljavao pogibiju svakoga hrvatskog branitelja i bol njihovih obitelji. 

- Šušak je bio velikan. Njegova djela ne smiju biti zaboravljena! - zajednička je to poruka Milana Kovača, Miljenka Filipovića i Željka Dilbera u izjavama koje su dali za hdz.hr:

FILIPOVIĆ: Negacijom Šuškove uloge krivotvori se povijest!

Ratni ministar Gojko Šušak bio je veliki Hrvat, domoljub i čovjek. Bio je čovjek od malo riječi, ali od - riječi. Pokušajima negacije njegove povijesne uloge u stvaranju hrvatske države krivotvori se povijest i relativizira Domovinski rat. Uz predsjednika dr. Franju Tuđmana i kardinala Franju Kuharića, Šušak je jedna od najvećih ličnosti suvremene hrvatske povijesti!

KOVAČ: Simbol jedinstva domovinske i iseljene Hrvatske!

Gojko Šušak je simbol sinteze, jedinstva domovinske i iseljene Hrvatske na temelju kojeg je dr. Tuđman stvorio našu državu. Šušak je bio veliki čovjek i prijatelj - od malo riječi, ali velikih djela! Kako vrijeme prolazi, njegovo djelo sve više dolazi do izražaja!

DILBER: Valorizacija Šuškovih zasluga!

Teško je i pomisliti na slobodnu i suvremenu Hrvatsku, a ne sjetiti se časne uloge pokojnog ministra Šuška. Mnogi su njegovo ime i njegove povijesne zasluge pokušavali osporiti ili gurnuti u zaborav. No zahvaljujući inicijativama Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ i našeg Odbora za branitelje, danas s velikim ponosom svjedočimo obnavljanju uspomena na pokojnog ministra!