Naš saborski zastupnik Gordan Jandroković danas se u odgovorima na pitanja mnogobrojnih novinara osvrnuo na Josipovićevu najavu osnivanja vlastite političke stranke. Jandroković je istaknuo da je Josipović izborni gubitnik koji obmanjuje javnost kad govori o svojoj poziciji na političkom spektru - kaže da je „lijevi centar“, no svo njegovo djelovanje pokazalo je da je ljeviji - kako od SDP-a tako i od Milanovića.

Izjavu Gordana Jandrokovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:

Poraz kao „preporuka“

Bivši predsjednik Josipović - kao izborni gubitnik - nema prevelike izglede na političkoj sceni jer gubitak izbora nije neka preporuka za buduće političke pobjede. S druge pak strane, Josipović spominje da će se angažirati kao političar „lijevog centra“. To nije stvarna njegova pozicija - Josipović je u svome dosadašnjem političkom djelovanju sebe predstavio kao političara ljevice. On je, dakle, ljeviji i od SDP-a i od Milanovića!  U budućem Josipovićevom političkom djelovanju ne vidim apsolutno nikakvu opasnost za HDZ. Što se tiče stranaka na ljevici, one će se boriti za isto biračko tijelo. Vjerojatno će doći do određenih promjena na lijevom dijelu političkog spektra. HDZ nije zabrinut jer su svi dosadašnji izbori pokazali da je HDZ najjača politička opcija. A pokazat će to i parlamentarni izbori! 

„Region“ ga obilježio

Ako pogledate ljude s kojima se Josipović okružio, s kojima je skupa politički djelovao i od kojih je dobivao najsnažniju političku potporu - poput udruge Documenta ili Centra za mirovne studije koji su bili snažno angažirani u njegovoj „regionalnoj“ politici - to je obilježilo njegovo političko djelovanje. U tom smislu - Josipović je ljeviji od SDP-a. Josipović nije nikakva politička konkurencija HDZ-u! U konačnici - već smo ga jednom pobijedili na izborima. Ne bih htio nagađati o imenima koji će mu se priključiti. Mogu samo analizirati ono što je Josipović dosad radio, a posebice u zadnjih nekoliko mjeseci. I to ga uistinu definira kao političara ljevice.