Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić ponovno svoj diletantizam nastoji opravdati prebacujući krivnju na druge. Nakon niza propalih projekata - spomenimo samo monetizaciju autocesta u koju se „kleo ostavkom“ te poništeni natječaj za prugu Dugo Selo-Križevci zbog kojeg smo izgubili 180 milijuna eura iz EU fondova! - sada je pak optužio Državni zavod za statistiku („šlampavost“, „krivi izračun“, „davanje podataka Eurostatu“) jer je investiciju u zagrebačku zračnu luku Pleso „prikazao“ kao državno jamstvo, čime je deficit povećan za otprilike pola milijarde kuna. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-nakon-propalih-projekata-hajda...

Debakl za debaklom 

Najnoviji i Hajdašev i Dončićev debakl komentirao je jučer za središnje TV dnevnike predsjednik HDZ-ova Odbora za promet, pomorstvo i veze (i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke) Oleg Butković.

Video možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Vlada ne govori istinu!

SDP-ova vlada i ministar Hajdaš Dončić u više su navrata tvrdili da je koncesijski ugovor za zračnu luku Zagreb jedan od najboljih do sada. Tvrdili su da nema ama nikakvog rizika, odnosno jamstava koje preuzima država. Sada se pokazuje da je, blago rečeno, rizik za deficit ipak postojao. Vlada očito nije govorila istinu! Sama sebe je demantirala! 

Građani imaju pravo znati!

Savjetujemo Vladi da izađe u javnost sa svim odredbama tog ugovora. Hrvatski građani imaju pravo znati istinu - koje je točno rizike Vlada preuzela i koliko će to opteretiti državu.

Ovo je igra mačke i miša, posve u stilu SDP-ove vlade - koja dio informacija otkrije, a dio uvijek prešuti! Ova nesposobna vlada kontinuirano donosi loše odluke - kao što su monetizacija, porez na imovinu, mijenjanje registarskih pločica - te na njih rasipa novac svih građana, a onda pod pritiskom javnosti i HDZ-ovih kritika naprasno odustane! Tako se država ne vodi!

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-hdz-se-izborio-da-hrvatski-grb-ost...