(GALERIJA) Predsjednik Tomislav Karamarko danas je u Borovu Selu pokraj Vukovara predvodio izaslanstvo naše stranke na komemoraciji u povodu 24. obljetnice mučkog ubojstva 12-orice hrvatskih redarstvenika. Tog su tužnoga 2. svibnja 1991. pripadnici naše specijalne policije - u pokušaju spašavanja dvojice kolega koje zarobio srpski agresor - uletjeli u unaprijed pripremljenu zasjedu. 

Za gnusni zločin još nitko nije odgovarao.

http://www.hdz.hr/vijest/najave/24-obljetnica-masakra-u-borovu-selu-poca...

Kolona sjećanja

Predsjednik Karamarko koračao je zajedno sa svojim narodom i s hrvatskim braniteljima u Koloni sjećanja Ulicom „Dvanaest redarstvenika“ od ulaza u Borovo Selo do spomen-obilježja - na koje su položeni vijenci i zapaljene svijeće. 

U mimohodu dugom 2,5 kilometra - u tišini i molitvi - branitelji su nosili fotografije ubijenih hrvatskih junaka čija je žrtva utkana u temelje moderne hrvatske države. Molitvu je kod spomen-obilježja predvodio mons. Juraj Jezerinac.

Aktivnija uloga DORH-a

Nakon komemoracije, predsjednik HDZ-a je odgovarajući na pitanja novinara izrazio nadu da će se Državno odvjetništvo (DORH) aktivnije uključiti kako bi pred lice pravde bili privedeni počinitelji ubojstva hrvatskih policajaca:

- Nadam se da će naše tužiteljstvo poduzeti ono što je potrebno u odnosu prema nadležnim tijelima u Republici Srbiji kako bi pravda napokon bila zadovoljena.

U mislima i molitvi sa žrtvama

Karamarko je još naglasio da ga svake godine u Borovu Selu obuzima ista količina tuge zbog izgubljenih života za suverenu i samostalnu Hrvatsku:

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-borova-sela-uvijek-cemo-se-sjecat...

- Jučer smo obilježili 20. obljetnicu Bljeska, početka oslobađanja okupirane Domovine, a danas smo na mjestu gdje je zapravo i započeo masakr nad Hrvatskom, na najbrutalniji mogući način.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-okucana-zrtva-koju-su-polozili-br...

JOSIPOVIĆ JE DIJELIO KOLONU 

U odgovoru na pitanja novinara s ostalih televizija, predsjednik Karamarko se osvrnuo na Kolonu sjećanja u Borovu Selu.

Više godina nismo imali jedinstvenu kolonu. Sad je imamo. Je li to novi iskorak i je li tome doprinio autoritet predsjednice?

Apsolutno. Predsjednica simbolizira jedinstvo - u to sam uvjeren. Dobro je da je došla promjena na tom mjestu. Sada smo doista jedinstveni. Bivši je predsjednik - čini mi se - radio na tom razjedinjavanju upravo svojim ideološkim pristupom ovakvim obljetnicama. Kako bismo drugačije nego u jednoj koloni? Svi koji žive u ovoj državi moraju poštivati Domovinski rat i njegove žrtve.