U Gospiću - u srcu naše ponosne Like - sinoć je na velebnom skupu u dupkom punoj dvorani svečano proslavljena 25. obljetnica osnutka HDZ-a u tome herojskom gradu. Motivirajući govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je predsjednik Tomislav Karamarko. Uoči skupa, Karamarko je odgovarao na pitanja mnogobrojnih novinara.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-gospica-na-proslavi-oluje-u...

Ponosni na svoje simbole

I na ovoj rođendanskoj proslavi naše stranke jednak ponos i domoljubni zanos kao i prije četvrt stoljeća. Lika je kroz povijest teško propatila zbog želje za slobodom i neovisnošću. A danas - u slobodnoj Hrvatskoj - nekima smetaju nacionalni simboli čak i na registarskim pločicama.

- Toliko smo se veselili svojoj državi - imati svoja nacionalna obilježja, zastavu, putovnicu… A oni skidaju hrvatski grb s registarskih pločica!? I miješaju razbojne kockice - još samo nedostaje zelena pa da to bude simbol SDP-a! Naša je povijesna zadaća vratiti ponos i dostojanstvo Hrvatskoj! - istaknuo je Karamarko.

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo neke od ključnih poruka:

Ne zaboraviti žrtvu Ličana

Naši pradjedovi su sanjali slobodu - koliko je samo Ličana stradalo zbog toga što su htjeli Hrvatsku! Nema obitelji u Lici koja nije stradala za Hrvatsku - kojoj nije nanesena bol, kojoj netko nije ubijen, zatvoren, šikaniran… I onda, u povijesnom trenutku - u vrijeme rušenja Berlinskog zida - dolazi dr. Franjo Tuđman. Dolazi povijesna veličina, čovjek koji se stavlja na čelo pokreta HDZ-a i realizira ono o čemu smo sanjali. Spomenimo i još jednog velikana 20. stoljeća - kardinala Franju Kuharića. Bio je naš svjetionik u vrijeme najcrnjeg komunizma i terora nad hrvatskim narodom!

HDZ se vratio svom narodu 

Budite ponosni što ste članovi HDZ-a. Bili smo „stranka opasnih namjera“ - samo zato jer smo htjeli samostalnu državu. Kada smo prije tri godine preuzeli stranku, rekli smo: korupcija, nepoštenje i kriminal van iz HDZ-a, a domoljublje i poštenje natrag! To je bila dobitna formula! HDZ se vratio svom narodu, a narod se vratio HDZ-u! Vratili smo se vrijednostima stvorenima u 90-im - političkoj doktrini dr. Tuđmana, čvrstom stavu o neovisnosti, opredijeljenosti da smo dio civilizirane Europe i NATO-a, a ne „regije“. 

HDZ se neće povlačiti!

Braniteljima u Savskoj dosta je toga da se gaze njihovi ideali i da se negira sve ono za što su se borili. Oni samo žele da se poštuje njihova žrtva, da se poštuju poginuli. Branitelji ne dopuštaju izjednačavanje žrtve i agresora! HDZ se neće povlačiti pred naletima onih koji negiraju Hrvatsku i koji je materijalno uništavaju! Dosta je toga! Naša povijesna zadaća je vratiti ponos i dostojanstvo Hrvatskoj! 

SDP-ovi sindromi

Jedno smo vrijeme naivno mislili da oni vole Hrvatsku, ali da im ne ide, da ne znaju. Ali ne, oni ne vole Hrvatsku! Franji Tuđmanu su - kada je ljubio hrvatsku zastavu - tekle suze! Tko od njih danas plače kada vidi hrvatsku zastavu? Više od 100.000 Hrvata se iselilo u tri i pol godine njihove vlasti. Nerazumnom poreznom politikom uništili su gospodarstvenike. Recesija se produbljuje, a ništa ne poduzimaju. Ništa od pustih obećanja nisu ostvarili. Bilo da to rade iz neznanja ili namjere - moraju otići! 

Zajedništvo za bolje sutra

Sada su se, u predizborno vrijeme, „zagrijali“ za Pelješki most. No kada su bili došli na vlast, tvrdili su da smo svi mi koji želimo Pelješki most - „luđaci“. HDZ ima program gospodarskog preporoda Hrvatske! Ne nasjedajte na obmane u njihovim medijima! Apeliram na jedinstvo. Kada ljudi vide da smo jedinstveni, da naš interes nije osobno materijalno bogaćenje, nego interes hrvatskoga naroda, onda će i glasovati za nas. Nije svejedno kakvu ćemo Hrvatsku ostaviti djeci. Neka živi naša vječna Hrvatska!