Josipovića „inicijativa“ pokušaj je bijega od stvarnosti i zamagljivanja istinskih problema! - jedna je to od poruka koje je buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović uputila svekolikoj javnosti i Milanovićevu predsjedničkom kandidatu. Koji je, naime, iskoristio svoju kućnu agenciju Ipsos Puls te predstavio rezultate "istraživanja javnog mnijenja" o promjeni izbornog sustava. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-da-josipovic-uistinu-brine-o-u...

Kriminal Josipovićevih pajdaš(ic)a

Gospodarstvo se urušava - za što je suodgovoran, Vlada je disfunkcionalna, po tekućoj se vrpci zbog kriminala i korupcije uhićuju ili osuđuju njegovi prijatelji i bliski suradnici (Lovrić Merzel, Sabo, Bandić), no Josipović se bavi preferencijalnim glasovanjem kako bi pokušao skrenuti pozornost upravo s tih, po sebe i svoj rejting, štetnih tema. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipovic-izbjegava-stvarne-pr...

Bešćutan spram građana

Umjesto da radi u korist hrvatskih građana, bori se za njihov standard i dostojanstveni život, on se isključivo bavi manipulacijama i (jeftinim) trikovima u svrhu svoje predizborne kampanje. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipoviceva-briga-za-izborni-...

I Kolinda Grabar Kitarović - tijekom jučerašnjeg posjeta Tinjanu (Istarska županija) - argumentirano je kritizirala Josipovićeve „magle i memle“ te komentirala i ostala aktualna zbivanja u zemlji. Prenosimo njezine glavne poruke:

O JOSIPOVIĆEVOJ MAGLI

To je zapravo nevjerojatno! Netko iz izvršne vlasti (Predsjednik RH) zove zakonodavnu vlast (Hrvatski sabor) u svoj ured i predstavlja rezultate neke čudne ankete. Josipovićeva inicijativa o ustavnim promjenama bijeg je od stvarnosti i zamagljivanje istinskih problema. Da, Hrvatska se nalazi u dubokoj krizi, ali ne u ustavnoj. Nego u onoj gospodarskoj i socijalnoj! 

Proračun nam je pred kolapsom, imamo više od 300 tisuća nezaposlenih. I ta se kriza ne može rješavati ustavnim promjenama - pogotovo ne dva mjeseca prije izbora. Predsjednik Josipović već pet godina uporno bježi od stvarnih problema, što ga čini suodgovornim za stanje u državi.

O PROGRAMU PREDSJEDNICE RH

Ovih ću dana žestoko progovoriti o vanjskoj politici, nacionalnoj sigurnosti, gospodarskom i socijalnom stanju te o svim ostalim pitanjima koja ulaze u ovlasti Predsjednice RH - o kojima smo se dužni jasno očitovati pred građanima. Ne možemo si dopustiti da nam Europska unija i MMF rješavaju te probleme. Vjerujem da će građani prepoznati moj program - doista sam usredotočena na ono što je ključno za razvoj Hrvatske.

O JOSIPOVIĆEVU PODILAŽENJU BEOGRADU

Hrvatska vanjska politika - ona jednostavno ne postoji. Prije nekoliko dana u Beogradu je Tomislav Nikolić izjavio da Srbija nije nikada vodila agresivnu politiku ni prema kome. Je li se itko od hrvatskih vlasti oglasio? Napokon je vrijeme da se tome stane na kraj! Ta izjava ne pridonosi ni bilateralnim odnosima između Hrvatske i Srbije, ni regionalnim odnosima, ni dobrosusjedstvu. 

O ŠTETNOSTI MONETIZACIJE

Potpuno promašena nakana! Hrvatski je narod te ceste platio. Ako se strancima isplati preuzeti autoceste, onda se isplati i nama. Dakle, nema nikakve monetizacije, nikakvih koncesija - autoceste će nam uskoro donositi dobitak.

Fotografije posjeta Istri pogledajte na:  

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.683644208401287.1073741911.406...