Ponos. Zajedništvo. Domoljublje. U dupkom punoj dvorani u Jastrebarskom na velebnom skupu proslavljeno je četvrt stoljeća naše stranke u Zagrebačkoj županiji. Motivirajući govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je predsjednik Tomislav Karamarko. Uoči skupa, predsjednik Karamarko odgovarao je na pitanja mnogobrojnih novinara.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ministar-miljenic-na-ulici-je-...

Isti zanos i odlučnost kao i prije 25 godina kad se osnivala naša stranka. Plava boja - pobjednička! 

Imamo samo jednu Hrvatsku - nemamo pet domovina. Hrvatska je naš dom. Za nju se ginulo, za nju se plakalo. A oni je danas uništavaju! Nećemo to dopustiti - budite uvjereni. Jer, HDZ će i ovaj put biti na visini zadaće. Zato smo se vratili dr. Tuđmanu - on je naše uporište. Naša mirna luka. Pobjeđujemo! - istaknuo je u govoru predsjednik Karamarko.

Govor predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

SDP-ove ideološke podjele

Pokušavaju promijeniti minimum standarda koji smo postigli oko nacionalnog pomirenja. Bleiburg - mjesto patnje, ishodište svih križnih puteva. Ishodište i početak krvavog obračuna s hrvatskim narodom. Hrvatski sabor je bio pokrovitelj komemoracije. Došli su na vlast - odmah su to ukinuli. I pogledajte „inovaciju“ od neki dan: u Bleiburg - kažu - dolaze samo oni „koji žale za NDH“ ili - „komemorirati možemo u Teznom i bilo gdje“. A gdje ćemo komemorirati kad u Hrvatskoj ima više od 950 grobnica. U Sloveniji - oko 700. Zato je komemoracija upravo u Bleiburgu. 

Protiv svakog totalitarizma

Žrtve - nevine civile - proglašavaju unaprijed i bez suđenja krivcima. To je nemoralno. Vidimo koja je medijska ofenziva nakon komemoracije na Bleiburgu na ono što je tamo rečeno. Tamo je, naime, izrečena jedna briljantna istina - da ono što smo stvorili 90-ih godina mora biti temelj naše budućnosti. U svom političkom promišljanju i praksi moramo biti daleko od svakoga totalitarizma. I nacističkog, i fašističkog, i komunističkog. Mi smo antifašisti, ali smo i - antikomunisti. Onda kad hrvatski ljevičari kažu da je Josip Broz Tito bio zločinac - budite uvjereni da će se u tom momentu roditi suvremena hrvatska ljevica. 

Jedna je Hrvatska

Opet je najveći teret onog što treba učiniti za domovinu „pao“ nama u zadaću. Hrvatskoj treba vratiti dignitet i ponos! Omogućiti svima koji žele pošteno raditi da od svog poštenog rada mogu živjeti. Nema alternative! Imamo samo jednu Hrvatsku - nemamo pet domovina. Hrvatska je naš dom. Za nju se ginulo, za nju se plakalo. A oni je danas uništavaju! Nećemo to dopustiti - budite uvjereni. Jer, HDZ će i ovaj put biti na visini zadaće. Zato smo se vratili dr. Tuđmanu - on je naše uporište. Naša mirna luka. Pobjeđujemo! 

Pobjednička stranka

Pred nama su izbori - na svim dosad smo pobijedili. Prekrasne vijesti imamo s izbora za mjesne odbore u Sisku - dobili smo 60 posto. U Karlovcu od 38 mjesnih odbora, pobijedili smo u - 36. Vinkovci, Županja… Gdje god smo jedinstveni, gdje god postoji žar i ljubav za domovinom - pobjeđujemo. I tako će biti na ovim izborima, jer odgovornost je ipak na nama. 

Za branitelje i dr. Tuđmana

S našim bavarskim prijateljima finaliziramo cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja. Uskoro ćemo ga prezentirati. Veselimo se preuzimanju odgovornosti. Jer, opet ćemo se opet boriti za svoju domovinu - da bude bolja i kvalitetnija! Da naša djeca ostanu živjeti u Hrvatskoj! Sve što ćemo napraviti bit će za poginule branitelje, dr. Tuđmana i našu djecu.