Ponos. Zajedništvo. Domoljublje. U veličanstvenoj atmosferi - u dupkom ispunjenoj dvorani Spomen doma sjedinjenja i slobode - svečano je u Gradu Pazinu obilježena 25. obljetnica osnutka HDZ-a - u Pazinu i Istarskoj županiji. Brojni članovi i simpatizeri - uz domoljubni zanos, pjesme i hrvatske trobojnice - proslavili su četvrt stoljeća naše stranke u ovoj županiji. Na proslavi rođendana naše stranke u Istri prisustvovali su, među inim, prvi čovjek istarskog (županijskog) HDZ-a Ivan Bubić, gradonačelnik Novog Vinodolskog (i član nacionalnog Predsjedništva) Oleg Butković, saborski zastupnici Josip Borić, Tomislav Klarić…

Motivirajući govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je predsjednik Tomislav Karamarko.

Istra se ima čime ponositi. U ovom svetom dijelu Hrvatske nastao je pravi autentični antifašizam i narodnjaštvo. Druga stvar je što su komunisti i boljševici preuzeli antifašizam i rekli - to smo mi! Ne, to ste vi - hrvatski narod! - tek su neke od Karamarkovih snažnih poruka iz govora.

Karamarkov govor možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Pobjednička stranka

Hrvatska demokratska zajednica nije elitistička stranka - ona je proistekla iz naroda. Diše plućima svog naroda. Budite ponosno što ste članovi ove stranke. Kod god smo bili na visini zadaće i iskreni domoljubi - pobjeđivali smo. Pobjeđujemo u zadnje tri godine na svim izborima. Snaga naše pobjede doći će u Istru vrlo brzo. 

Istra - naš ponos

Istra se ima čime ponositi. U ovom svetom dijelu Hrvatske nastao je pravi autentični antifašizam i narodnjaštvo. Istarski antifašizam je prvi antifašizam u Europi! Čim je nastao fašizam u Italiji - u Istri je nastao antifašizam! Jer su talijanski fašisti tlačili istarskog Hrvata. I to je taj antifašizam - bez ikakve natruhe totalitarizma. Druga stvar je što su komunisti i boljševici preuzeli antifašizam i rekli - to smo mi. Ne, niste to vi - to je hrvatski narod. Hrvatski narod u svome biću sadrži demokršćanstvo. Ništa nije snažnije od narodnog duha.

Zadatak - gospodarski oporavak

Zajedno s uglednim bavarskim IFO institutom finaliziramo naš cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja. Pripremili smo katalog od 50 investicijskih projekata. Promijenit ćemo mnogo toga. Imamo drugu povijesnu zadaću - vraćanja dostojanstva domovini. Ostvarenje kvalitetnog života za svakog čovjeka. Zato moramo biti jedinstveni!

Prometno povezati sve krajeve

Svaki put kad lažni socijaldemokrati dođu na vlast - javlja se isti sindrom. Javlja se skepsa prema hrvatskoj državi. Pokušavaju ideološkim maglama zamračiti našu stvarnost - tešku gospodarsku situaciju. Više od 100.000 mladih ljudi iselilo je u zadnje tri godine iz Hrvatske. Rade diljem svijeta, a nisu u svojoj domovini! Poljoprivreda je uništena. Više uplaćujemo u EU nego što povlačimo novca. A aktualna vlast sama sebe naziva „najboljom“! Istru treba bolje prometno povezati s ostalim hrvatskim krajevima! Kao što sam obećao da ćemo graditi Pelješki most, isto ćemo tako graditi „mostove“ prema Istri. Zato će se izgraditi druga cijev tunela Učka te pruga Pula-Rijeka-Zagreb-Budimpešta.