U dupkom punoj dvorani Doma kulture sinoć je na velebnom skupu svečano obilježena 25. obljetnica osnutka HDZ-a u Gradu Senju. Motivirajući govor održao je - često prekidan gromoglasnim pljeskom - predsjednik Tomislav Karamarko. U Gradu pod Nehajem, povijesnom utvrdom - na istom mjestu gdje je i prije 25 godina osnovana naša stranka - jednaki domoljubni zanos i zajedništvo. 

Nova povijesna zadaća 

Još jednom će se HDZ dokazati u borbi Domovinu! Hrvatskoj moramo vratiti dignitet i ponos, osigurati da svi koji žele živjeti i raditi u njoj to doista i mogu. A kako bismo ostvarili još jednu pobjedu - moramo ostati jedinstveni! Naši branitelji su dali živote za Domovinu, a mi moramo živjeti za nju! - samo su neke od Karamarkovih snažnih poruka iz govora.

Govor Tomislava Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku pročitajte ostale ključne poruke:

Na Tuđmanovu putu

Senj i dični Senjani krenuli su prije 25 godina putem koji je ucrtao i svojom političkom doktrinom osmislio dr. Franjo Tuđman. To je bio put slobode, neovisnosti i demokracije! Postati član HDZ-a tada je značilo biti na „listi za odstrel“. Stoga, od srca čestitam i zahvaljujem utemeljiteljima - oni su ušli u povijest, sazdali temelje hrvatske države. 

Ponosno za Hrvatsku

Slavna prošlost služi na čast svakom članu HDZ-a. Neki su nas nazivali „strankom opasnih namjera“ - takvi nisu htjeli neovisnu Hrvatsku, nego neku svoju državu u kojoj bi hrvatski narod bio drugorazredna pojava, obespravljen, bez identiteta i tradicije… Uvijek ćemo biti „stranka opasnih namjera“ za sve one koji ne prihvaćaju hrvatsku neovisnost! Mi smo ono što hrvatski narod jest i što želi biti! Te vrijednosti i dalje moramo štititi!

Zaustaviti egzodus!

Osjećamo li se i danas posve slobodni ili smo frustrirani jer smo ponovno izloženi udarima nekih drugih vrijednosti? Jesmo li zadovoljni činjenicom da je u tri i pol godine SDP-ove vlasti iz Hrvatske iselilo više od 100.000 mladih? Iseljavaju visokoobrazovani, liječnici, inženjeri, informatičari… Odlazi hrvatska budućnost jer u Domovini ne može naći radno mjesto, kupiti stan, zasnovati obitelj… Ovih dana broj zaposlenih past će, nažalost, ispod 1,3 milijuna. 

Za Hrvatsku se živi!

Kad smo htjeli Pelješki most, SDP nas je proglasio - „luđacima“. A sad im je glavna tema!? Htjeli su monetizirati autoceste - kako bi mogli zadovoljiti materijalne potrebe svojih podobnika, nestručnjaka koje su postavili nakon što su pomeli sve naše domoljubne ljude! Hrvatsku ne mogu voditi oni koji su prema njoj indiferentni - mogu je voditi samo oni koji su spremni žrtvovati sebe za boljitak svih. Najavljujem pobjedu na parlamentarnim izborima! A da bismo je sigurno ostvarili - moramo ostati jedinstveni! Naši branitelji su dali živote za domovinu, a mi moramo živjeti za nju!