Nakon svečanog obilježavanja Dana Grada Zadra, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko gostovao je u 15:30, u zadarskom studiju, u emisiji Oporbeni zarez (urednik Ivica Ružičić) na Prvom programu Hrvatskog radija. Razgovor je istodobno bio emitiran i na HTV4.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-zadra-necemo-dopustiti-stva...

Karamarko je odgovarao na pitanja o svim aktualnim temama: predsjednička kampanja, Josipovićeva rastrošnost i politika nezamjeranja Milanoviću, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, puštanje na slobodu ratnog zločinca Šešelja i neadekvatne reakcije premijera i dosdašnjeg predsjednika RH… Kompletnu emisiju možete pogledati, a u nastavku prenosimo glavne poruke predsjednika HDZ-a:

O STROGO KONTROLIRANOJ PRETKAMPANJI

Mediji su u pretkampanji bili u znaku Ive Josipovića. Koristio je sve potencijale Ureda Predsjednika i režimskih medija na koje ima strahovit, rekao bih urednički utjecaj. Pri tome posebno mislim na Hrvatsku radioteleviziju koju izgleda svi skupa plaćamo kako bi bila u funkciji Ive Josipovića i SDP-a. Josipović kao predsjednik obilazi razne krajeve u Hrvatskoj, a sve u svrhu predizborne kampanje. Nadam se da će - kada započne službena kampanja - vrijeme u medijima biti pravilno raspoređeno. Onda će se još jasnije vidjeti koliko je Kolinda Grabar-Kitarović neusporedivo bolja kandidatkinja!

O JOSIPOVIĆEVOJ RASTROŠNOSTI 

Ured Predsjednika je preglomazan, na Pantovčaku je zaposleno previše ljudi s nepoznatim funkcijama, a sami Josipović je neefikasan. Prostor u Visokoj ulici sasvim je dovoljan da u njemu predsjednik može raditi sa svojim savjetnicima. Podržavam našu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović u namjeri za preseljenjem.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/bolje-zatvoriti-pantovcak-i-ustedjeti-no...

O KOLONI SJEĆANJA 

U Vukovaru sam bio s narodom, s braniteljima, kao što sam bio i prošle godine. Bila je jedna jedina kolona, no i sami ste mogli vidjeti kako su predstavnici Vlade i predsjednik Josipović kao komandosi upali na Memorijalno groblje, položili dva vijenca i pobjegli od ljudi. Nisu ostali ni na svetoj misi. Boje se vlastitog naroda. Nikako ne možemo pričati o dvije kolone, nego, s jedne strane, o jedinstvenom narodu koji se došao pomoliti i odati počast svima koji su dali život u Vukovaru te, s druge, nekima koji su došli nakratko nešto marketinški obaviti u predizborne svrhe.

http://hdz.hr/vijest/lokalne/vukovar-je-pobijedio-unatoc-josipovicu-drza...

O ŠEŠELJU & „GRAĐANSKOM RATU“

Nerazumljivo mi je puštanje na slobodu čovjeka koji širi neprihvatljive ideje, SDP-ova vlada i Josipović su premlako reagirali. Ministrica Pusić se buni na sve što bi moglo predstavljati nekakvu smetnju pregovorima Srbije s EU. Najučinkovitije rješenje problema bit će rezolucija o kojoj će se na inicijativu našeg eurozastupnika Andreja Plenkovića raspravljati u Europskom parlamentu. Naš stav je jasan. Uvijek smo bili protiv velikosrpske i četničke agresije koju aktualna vlada i predsjednik Josipović pokušavaju preimenovati u građanski rat.

http://hdz.hr/vijest/eu/na-inicijativu-hdz-uvrstena-hitna-rezolucija-o-s...

O ODNOSIMA SA SRBIJOM

Hrvatska je članica EU i mora pokazati da ima samopoštovanje kao država. Moramo imati čvrst i principijelan stav prema rješavanju otvorenih pitanja sa Srbijom. Ako s njihove strane ne bude suradnje, apsolutno smo za blokadu približavanja Srbije Europskoj uniji. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zasto-josipovic-i-milanovic-jos-ni...