Uoči susreta HDZ-ovih župana, gradonačelnika i općinskih načelnika, predsjednik Tomislav Karamarko i naša predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović odgovarali su na pitanja novinara.

Budućeg premijera prvo su upitali - klasično medijsko podmetanje! - "zašto se HDZ protivi preferencijalnom glasovanju" te kako komentira Josipovićevo pismo Josipu Leki, a potom i njegovu izvanrednu novinsku konferenciju o "radikalnom nezadovoljstvu građana izbornim sustavom":

Igrokaz u SDP-ovoj režiji

- HDZ će pobijediti na sljedećim izborima bez obzira kakav izborni zakon bio! Nećete naći nijednu moju izjavu u kojoj se protivim preferencijalnom glasovanju. Štoviše, upravo smo ga mi uveli za EU izbore. Ali, protivim se tome da se Vlada, predsjednik države i svi ostali SDP-ovi dužnosnici odjednom bave isključivo ovom temom umjesto teškom gospodarskom situacijom koju su prouzročili. Zastrašujuće je da zbog izbornog sustava Josipović saziva "dramatične" presice, a da nijednom nije zatražio da se održi tematska sjednica Vlade zbog tragičnoga socijalno-ekonomskog stanja - iako smo ga mi na to uporno pozivali. Upravo obrnuto, Josipović i režira ovakve igrokaze kako bi skrenuo pozornost sa svoje suodgovornosti za gospodarski ponor u koji nas je bacio zajedno s Milanovićem.

Jeftini demagoški trik

Na pitanje da li to sto je Josipović poslao pismo predsjedniku Hrvatskog sabora predstavlja "otklon od Vlade", Karamarko je odgovorio da je to tek jeftini demagoški trik kako bi se Josipoviću podigao rejting budući da gubi predsjedničke izbore. Na kojima je, uostalom, Milanovićev kandidat, a i SDP mu financira kampanju.

Grabar Kitarović je pak zaključila da Josipović svjesno štedi Milanovića jer mu je potrebna njegova potpora na izborima. Da je odgovorni državnik, zatražio bi da Sabor smijeni nesposobnu vladu koja je, najnovije, dovela u pitanje i prosvjetarske plaće!

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/nesposobna-sdp-ova-vlada-dovela-u-pitanj...

Potpis protiv monetizacije

Razgovarajući s novinarima, predsjednik HDZ-a otkrio je da je danas, upravo u Požegi, potpisao za održavanje referenduma protiv monetizacije autocesta.

Izjave Tomislava Karamarka i Kolinde Grabar Kitarović možete u cijelosti pogledati u nastavku: