Nakon predstavljanja programa Kolinde Grabar-Kitarović, glavni tajnik HDZ-a Millijan Brkić danas je pred brojnim okupljenim novinarima komentirao najavu SDP-ova predsjedničkog kandidata Ive Josipovića da će „razmisliti o tužbi“ protiv njega. Brkić je, naime, u intervjuu u Večernjem listu, a potom i na nacionalnim televizijama, Josipovića prozvao za muljanje o protuzakonitom izvlačenju novca iz Komercijalne banke preko Štedionice Zlatica. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipovic-nema-pravo-dijeliti-lekc...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/josipovic-se-zbog-afere-zlatica-ne-bi-sm...

„Šparnog“ Josipovića to je jako pogodilo pa je skupio hrabrosti i najavio tužbu, ali tu istu hrabrost, zanimljivo, nema kad je riječ o sazivanju tematske sjednice Vlade o katastrofalnoj gospodarsko-socijalnoj situaciji. Osobni interes pretpostavljen interesu naroda  - eto, to je Josipović!

Samo ZAMP mi ne dirajte

Brkićev odgovor prenosimo u cijelosti:

Zanimljiv je taj koncept „nove pravednosti“ dosadašnjeg predsjednika Josipovića, jer jedino su on i pripadnici njegova ZAMP-ova jata uspjeli izvući novac iz Komercijalne banke. A kada već spominje mogući sudski epilog, i sud je potvrdio da je to bila protuzakonita radnja u kojoj je druga pravna osoba vratila novac koji su izvukli Josipović i pripadnici njegova ZAMP-ova jata. 

Zanimljivo je to kako ta „pravednost“ vrijedi samo za njega i pripadnike ZAMP-ova jata, a ne vrijedi za hrvatsku sirotinju, kojoj je u Komercijalnoj banci propao novac.

U zadnje je vrijeme dosadašnji predsjednik postao jako nervozan, plašljiv i rastresen, pa se baš veselim tome sudskom procesu.

A na pitanje „boji li se tužbe“, Brkić je odgovorio:

- Već sam jednom rekao da se malih miševa ne bojim!