Proslava Vojno-redarstvene operacije Oluja treba biti u Kninu, ona mu na neki način pripada. Jer kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman na Kninskoj tvrđavi , 6. kolovoza 1995. godine, poljubio zastavu i izgovorio riječi „Imamo Hrvatsku!“, poslao je poruku gdje je ostvarena najvažnija pobjeda u Domovinskom ratu - istaknula je članica Predsjedništva HDZ-a i gradonačelnica kraljevskog grada Knina Josipa Rimac komentirajući najave SDP-ove vlade prema kojima bi se središnja svečanost obilježavanja 20. obljetnice Oluje trebala održati u Zagrebu. 

Kninska tvrđava i podizanje hrvatske zastave na njoj imaju posebnu simboliku za sve Hrvate u Domovini i u svijetu, ali te vrijednosti SDP ponovno želi umanjiti! Bilo kakvo rješenje koje bi micalo središnju proslavu Oluje iz Knina bilo bi loše prihvaćeno kod većine Hrvatica i Hrvata - napomenuo je pak šibensko-kninski župan Goran Pauk u emisiji Studio 4 na HRT-u. Prenosimo glavne naglaske iz njegova gostovanja:

PAUK: Grad Knin - simbol veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu!

Grad Knin je jedino moralno i logično rješenje za proslavu Oluje '95. U Kninu je ostvarena najveća, veličanstvena pobjeda Hrvatske vojske u Domovinskom ratu - formalno i stvarno je zaustavljena četverogodišnja okupacija velikog dijela Lijepe naše i stradanje velikog broja Hrvatica i Hrvata, ali i svih drugih građana Republike Hrvatske na tom prostoru. Knin je jedna od prijestolnica hrvatske države, sjedište hrvatskih kraljeva i biskupa i mjesto gdje se dogodila pobuna te mjesto gdje je ona na najkvalitetniji način zaustavljena. 

SDP-ove dnevno-političke igre!

Odluka o središnjoj proslavi u Zagrebu najvećim je dijelom garnirana dnevno-političkim razlozima. Bivši predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović očito nisu dobro primili ono što se zadnjih godina događalo u Kninu. Nema nikakvog razloga da se, nakon 19 godina obilježavanja Oluje u Kninu, pod krinkom 20. godišnjice središnja proslava mijenja i seli u Zagreb. Oluja se može slaviti diljem Hrvatske, ali središnje događanje mora biti u Kninu jer bilo što drugačije bilo bi davanje „triske“ svim našim braniteljima.

ZA zajedništvo u Kninu! 

Vojna parada, kao središnji  događaj, treba se održati na mjestu gdje se Oluja dogodila - u Kninu! Svih ovih godina Grad Knin, Županija Šibensko-kninska i Vlada RH ulagali su napore da proslava Oluje ima dostojno okruženje - izgrađen je Spomenik hrvatske pobjede „Oluja '95“, uređen je središnji gradski trg, u izgradnji je crkva Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u kojoj bi se prvo misno slavlje trebalo dogoditi upravo 5. kolovoza ove godine, radi se na izgradnji spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a u Kninskom muzeju priprema se stalni postav posvećen Oluji i drugim hrvatskim pobjedama.

NE podjelama!

Nažalost, namjera vladajućih je stvaranje podjela među hrvatskim braniteljima. To je loše! Nadam se da je prijedlog SDP-a o središnjoj proslavi izvan Knina samo jedna neukusna prvotravanjska šala!