U Karlovcu je danas održano predstavljanje naših kandidata za VII. izbornu jedinicu. U sjedištu se karlovačkog (županijskog) HDZ-a okupilo mnoštvo članova i simpatizera naše stranke.

Kao što znate, jučer je u Zagrebu predstavljen naš pobjednički izborni program - „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/pokrenut-cu-promjene-u-hrvatskoj-hdz...

Vjerodostojno.

Naše kandidatkinje i kandidati su ugledni ljudi. Vjerodostojni, dokazani, kvalitetni te spremni i voljni provesti naš izborni program i pobijediti u VII. izbornoj jedinici. Na temelju kvalitetne kampanje, izvrsnih kandidata i realnog, na znanstvenim temeljima napravljenog programa dobit ćemo povjerenje građana! - poručio je u svom govoru, nakon predstavljanja kandidata za VII. izbornu jedinicu, predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković.

Videozapis predstavljanja kandidata i govor predsjednika Plenkovića možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke: predsjednika Plenkovića, prvog na listi za VII. izbornu jedinicu (i političkog tajnika HDZ-a) Davora Ive Stiera te drugog na listi za VII. izbornu jedinicu (i čelnika Izvršnog izbornog stožera HDZ-a za parlamentarne izbore i gradonačelnika Karlovca) Damir Jelića.

Plenković: Vjerodostojni, dokazani i kvalitetni kandidati!

Naše kandidatkinje i kandidati su ugledni ljudi. Vjerodostojni, dokazani, kvalitetni te spremni i voljni provesti program. Pobijediti u VII. izbornoj jedinici. Ovo je jedna od onih jedinica koje su raznolike, a obuhvaća od dijelova Zagreba i Zagrebačke županije do Karlovačke i velikog dijela Primorsko-goranske županije. Imate zanimljiv teritorij za pokrivanje te morate biti angažirani i predstaviti naš program.

Cjelovita porezna reforma

Vidimo da su reakcije na naš izborni program pozitivne - on je i ambiciozan i vjerodostojan. Idemo na izbore sa željom da u iduće četiri godine generiramo rast na pet posto, stvorimo preduvjete za novih 180.000 radnih mjesta - u različitim industrijskim granama. Povećanje stope zaposlenosti za osam postotnih bodova ide prema cilju Europske unije o 75-postotnoj zaposlenosti. To je izuzetno važna poruka - uz cjelovitu poreznu reformu. Koja je u funkciji rasterećenja i građana i poduzetnika.

ZA demografsku obnovu

Vodit ćemo pronatalitetnu politiku. Posljednjih godina u Hrvatskoj se događa „bijela kuga“ - mi se kao narodnjačka, državotvorna stranka moramo prioritetno baviti tim problemom. Želimo i društvenu solidarnost: pomoći onima najranjivijima u društvu, bilo da je riječ o siromašnima, osobama treće životne dobi, usklađivanju mirovina, bilo o kvalitetnoj skrbi za osobe s invaliditetom.

Pobjeđujemo!

HDZ ide na ove izbore s ciljem da preuzme odgovornost za vođenje Hrvatske. Otvoreni smo za suradnju sa onim strankama koje su nam podudarne u programskom i svjetonazorskom smislu. Na temelju kvalitetne kampanje, izvrsnih kandidata i realnog, na znanstvenim temeljima napravljenog programa dobit ćemo povjerenje građana.

Stier: Politika okupljanja - fokusirana na rješavanje problema građana!

Uvjeren sam da će ova lista dobiti najviše mandata na izborima u VII. izbornoj jedinici. Ponosan sam na sve kandidate koji su na našoj listi. Zašto je važno da pobijedimo i u VII. izbornoj jedinici. Pred biračima je izbor - žele li još četiri godine Zorana Milanovića i njegovu politiku razdora, dok ekonomija stagnira, ili će okrenuti novu stranicu - dati mandat Plenkoviću, i politici okupljanja i fokusa na podizanje standarda života građana. Vrlo je jasan, dakle, izbor, ekonomska stagnacija s Milanovićem ili gospodarski razvoj s Plenkovićem.

Jelić: ZA ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske!

Iz srca Hrvatske, iz Karlovačke županije, odašiljem poruku da ću se zalagati za ravnomjeran razvoj svih krajeva Lijepe Naše.

PLENKOVIĆ I KANDIDATI VII. IZBORNE JEDINICE U KRAŠIĆU

Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković danas je, zajedno s kandidatima na listi za VII. izbornu jedinicu, posjetio Krašić (nedaleko od grada Jastrebarskog). I u Krašiću - srdačan doček i druženje u iskrenom razgovoru s brojnim građanima.

Potom je uslijedio posjet župnoj crkvi Presvetog Trojstva. U Brezariću pokraj Krašića rođen je mučenik i blaženik zagrebački nadbiskup i kardinal Alojzije Stepinac. Osuđen u montiranom političkom procesu i zatvoren od strane komunističkog režima, blaženi Stepinac svoje zadnje godine života proživio je u Krašiću, u kućnom pritvoru.

Odlukom Županijskog suda u Zagrebu u cijelosti je poništena presuda nadbiskupu Stepincu. Poništenjem presude, ispravljena je povijesna nepravda!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ponistenjem-presude-blazenom-alojzij...