Saborski zastupnik (i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a) Domagoj Ivan Milošević danas je u Središnjici dao izjavu za mnogobrojne medije u povodu upozorenja Hrvatske narodne banke Milanovićevoj vladi oko mjera za kredite u švicarskim francima.

Izjavu (i odgovore na pitanja) možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Neozbiljno i neodgovorno

Dužnicima s kreditima u švicarskim francima treba pomoći, ali ne ovako kako to radi Milanovićeva vlada. A kako je ova vlast počela „rješavati“ problem, uskoro ni oni građani s kreditima u eurima i kunama neće ih moći vraćati. Mi smo za model podijeljenog troška jer se - u konačnici - sve svodi na to tko će platiti račun. Netko, naime, račun mora platiti. Potpuno je pogrešno da se - nakon četiri godine ove vlasti - o tome raspravlja na zadnjoj sjednici Sabora uoči njegova raspuštanja. Ovo dovoljno govori o neozbiljnosti i neodgovornosti aktualnog premijera i ove vlade!  

Nedopustivi populizam!

Svatko se, nažalost, mora složiti s upozorenjima HNB-a - to su sve ozbiljni rizici. I to je ono na što - ne samo u slučaju dužnika s kreditima u švicarskim francima - ozbiljno upozoravamo. To što dio članova SDP-a svoju stranku želi pretvoriti u grčku Syrizu - to je njihov problem. Ali, nedopustivo je da Hrvatsku guraju u grčki scenarij! To HDZ neće dozvoliti! 

Milanovićeva politika sukoba

U slučaju kredita u švicarskim francima, svi se moramo složiti da tu nema nevinih. Sada, međutim, problem treba riješiti. Ali, ne ovako kako to radi Milanović i - ponavljam - ne na zadnjoj sjednici Sabora uoči njegova raspuštanja. Dakle, na silu - i dovodeći u sukobe sve sa svima - problemi se ne rješavaju. To nas s jedne strane dovodi na rub grčkog scenarija, a s druge strane vidimo najskuplju kampanju u hrvatskoj povijesti. To je, dakle, ono što radi Milanović.