Milanović je prije četiri godine Pelješki most - ismijavao! Sada najavljuje gradnju, a izgubili su tri i pol godine na izradu dviju studija - predizvodljivosti i izvodljivosti. Prije nekoliko dana objavljen je podatak da je Milanovićeva vlada šesta najneuspješnija u svijetu. Još uvijek nema građevinske dozvole, studije utjecaja na okoliš i nije završena projektna aplikacija - nije zatvorena ni financijska konstrukcija! Ovo što smo danas vidjeli je - predizborna manipulacija! - istaknuo je, među ostalim, gradonačelnik Novog Vinodolskog (predsjednik HDZ-ova Odbora za promet, pomorstvo i veze i član nacionalnog Predsjedništva) Oleg Butković u sinoćnjem gostovanju u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“ (urednik i voditelj: Mislav Togonal).

Donosimo ključne poruke:

SDP-ov sindrom neuspješnosti

Milanović je prije četiri godine gradnju Pelješkog mosta - ismijavao! A danas je SDP imao konferenciju za novinare na kojoj je najavljena gradnja Pelješkog mosta. Prije tri i pol godine Vlada je raskinula ugovor s konzorcijem koji je trebao most graditi. Izgubljene su tri i pol godine na izradu dviju studija - studiju predizvodljivosti i izvodljivosti. Te studije su, naime, pokazale da je najbolja varijanta spajanja hrvatskog sjevera i juga upravo Pelješki most. Prije nekoliko dana objavljen je podatak da je Milanovićeva vlada šesta najneuspješnija u svijetu. I spomenuti podatak da joj je trebalo tri i pol godine da izradi dvije studije - govori u prilog njenoj neuspješnosti! Još uvijek nema građevinske dozvole, studije utjecaja na okoliš i nije završena projektna aplikacija - tako da nije niti zatvorena financijska konstrukcija. Ovo što smo danas vidjeli je - predizborna manipulacija!

Nagla promjena retorike

Otpočetka smo za Pelješki most! Ova vlada nije - to je činjenica! Predlagali su (i) spajanje preko teritorija BiH. Takva im je bila retorika. Zadovoljni smo da je došlo do konsenzusa, aktivnije se krenulo u projekt Pelješkog mosta. Ali - ponovit ću - još uvijek ne znamo kad će početi gradnja, koliko će koštati, niti je zatvorena financijska konstrukcija. Interes svih nas je da se Pelješki most što prije završi. Početkom 2012. Vlada je odustala od Pelješkog mosta! Predsjednik Tomislav Karamarko - i cjelokupna javnost - reagirala je na način da je most potrebno graditi. Bitni su odnosi s BiH. Potrebno je osigurati nesmetan morski prolaz do Neuma. Taj grad je jedini izlaz BiH na more. I oni daju podršku ovom projektu!

Obećanja i - manipulacije

Hajdaš Dončić lijepo zbori i sve bi to bilo dobro da su na početku mandata. No, u protekle tri godine napravljene su samo studije predizvodljivosti i izvodljivosti. A natječaji „padaju“ i u drugim sektorima prometa - konkretno u željezničkom. Činjenica je da je ova vlada nije ništa učinila. Izgubili smo tri i pol godine. Sad je predizborna kampanja, pa ćemo se svega od njih naslušati - kao da svi skupa imamo amneziju i ne znamo što je bilo u zadnje tri i pol godine. Ali, drago nam je da će se graditi Pelješki most! I sam ministar je rekao da će projektnu aplikaciju završiti druga vlada - ne ova! Izloženi smo, nažalost, manipulacijama, predizbornim obećanjima… Primjerice, prije dvije godine ukinuti su gradovima brdsko-planinski statusi, a sad to ponovno vraćaju! Naglašavam - SDP je duboko u predizbornoj kampanji!

Što je s obećanom ostavkom?

Hajdaš Dončićeva retorika je već poznata - to su predizborna obećanja. Vrlo dobro zna da je u željezničkom prometu nekoliko natječaja propalo. A poručivao je da će - ako ne uspije monetizacija - osobno dati ostavku. Još uvijek je nije dao! Javnost očekuje objašnjenje što je i s „planom A“ i „planom B“ monetizacije autocesta.