Zabrinuti smo činjenicom da su iz Vlade vrlo paušalno i u potpunosti nelogično protiv smanjenja PDV-a i povećanja mirovina. U četiri godine mandata Kukuriku koalicije kroz povećani PDV građanima je svake godine uzeto iz džepa tri milijarde kuna. Niži PDV nosi smanjenje sive ekonomije, konkurentnu proizvodnju, veću potrošnju građana zbog pada cijena, bolji životni standard te povećanje prihoda u proračunu. Milanović pokušava biti mađioničar - to radi loše. Trudi se prikazati nestanak više od 80.000 radnih mjesta kao „pozitivnu statistiku“, a blokirane prikazati kao „bolji život Hrvatske“. Podcjenjuje građane! - sažetak je to poruka s današnje konferencije za novinare koju su u Središnjici održali članica Predsjedništva HDZ-a Josipa Rimac i predsjednik HDZ-ova Odbora za financije doc. dr. sc. Tomislav Ćorić.

Njihove izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

ĆORIĆ: Milanovićeva vlada građanima je iz džepa uzela 12 milijardi kuna!

Zabrinuti smo činjenicom da su iz Vlade vrlo paušalno i u potpunosti nelogično protiv smanjenja PDV-a i povećanja mirovina. Na samom početku mandat ove vlade stopa PDV-a iznosila je 23 posto. Ključna mjera ove vlade bila je podizanje stope PDV-a na 25 posto. Ona je trebala dovesti do stabilizacije državnog proračuna i konsolidacije javnih financija. U četiri godine mandata Kukuriku koalicije kroz povećani PDV građanima je svake godine uzeto iz džepa tri milijarde kuna. Dakle - 12 milijardi kuna ukupno! A nije provedena nijedna ozbiljna reforma. Posljedica - rekordni deficit, udio javnog duga u BDP-u 90 posto…

Eklatantan primjer nepravednosti

Što nosi visok BDP nacionalnoj ekonomiji? Sivu ekonomiju! U ovom trenutku ona je u Hrvatskoj između 90 i 100 milijardi kuna. Dolazi do nekonkurentnosti, a životni standard postaje nizak. Ovo je eklatantan primjer nepravednog oporezivanja! Ova je vlada, dakle, najviše „udarila“ na siromašne građane. 

Gospodarski oporavak

Što mi nudimo? Smanjenje PDV-a nije potez koji će „pasti s neba“! On je samo jedan u nizu poteza koje smo osmislili i koji će se provesti u sklopu programa gospodarskog oporavka. Kreiranje, naime, povoljnog poslovnog okruženja, povećanje efikasnosti javnog sektora. A sve praćeno mjerama stimuliranja izlaska iz sive zone te posebnim tzv. nestandardnim poreznim olakšicama. Niži PDV nosi smanjenje sive ekonomije, konkurentnu proizvodnju, veću potrošnju građana zbog pada cijena, bolji životni standard te povećanje prihoda u proračunu. Može li itko racionalan imate nešto protiv toga? Smanjenje PDV-a - uz još niz poteza - može samo povećati ekonomski rast Hrvatske.

„Socijaldemokrati“ protiv umirovljenika

Iz ove vlade povećanje mirovina smatraju „nelogičnim potezom“. Podsjećam, prosječna mirovina je 2 425 kuna. Mogu li umirovljenici normalno živjeti od tolike mirovine? Apsolutno, ne! Poticanjem gospodarskog rasta stvorit ćemo prostor za povećanje mirovina. Ukoliko netko ima nešto protiv toga, to je - njegov problem!

RIMAC: Milanović ne voli svoj narod i ne pozna svoju domovinu!

Što reći za čovjeka koji se naziva hrvatskim premijerom i kritizira naš program i mjere - a pogotovo mjeru 1.000 tisuća eura za svako novorođeno dijete - nego da ne voli svoj narod i ne poznaje svoju domovinu. U prošloj godini rođeno je 39 000 djece. A ova vlada poručuje - „od kuda ćete to platiti“? Nemojmo zaboraviti sve one poteze koje je ova vlada napravila - od preseljenja u Zagrebtower, ugovaranja konzultantskih usluga za monetizaciju autocesta, cijene kvadrata za obnovu u poplavljenoj Gunji… Sve su to stavke iz kojih se  mogu financirati i financirat će se ovakve mjere. Demografija je temelj svakog društva i temelj opstojnosti svake države. Način na koji je Milanović slao - i šalje mlade ljude iz Hrvatske - HDZ i Domoljubna koalicija zaustavit će ne samo ovom mjerom, nego svim mjerama gospodarskog programa. 

Milanovićeve obmane i manipulacije

Nismo zaboravili sve negativne poteze koje je ova vlada napravila u protekle četiri godine. Milanović pokušava biti mađioničar - to radi loše. Trudi se prikazati nestanak više od 80.000 radnih mjesta kao „pozitivnu statistiku“, a blokirane prikazati kao „bolji život Hrvatske“. Podcjenjuje građane! Ono što je sigurno - građani će prepoznati mjere HDZ-a, pogotovo one koje govore o demografiji i opstanku Hrvata, ali i povratku onih koji su trbuhom za kruhom i zbog Milanovićeve politike napustili Hrvatsku. Građani će to pokazati pokazati 8. studenog na dan izbora!