Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner danas se u izjavi za medije osvrnuo na još jedan „rezultat reda“ Milanovićeve vlade na odlasku - sve veći egzodus liječnika. Podaci bjelodano pokazuju potpuni neuspjeh ove vlade - čak 1 000 liječnika zatražilo je dokumentaciju za odlazak iz Hrvatske.

Izjavu akademika Reinera možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Zar je egzodus liječnika - „red“?

Kako trenutačna vlada na odlasku uvodi „red“ u Hrvatsku najbolje se vidi po odlasku liječnika i medicinskih sestara iz naše zemlje. Do sada je otišlo 250 liječnika i tri puta toliko medicinskih sestara, a oko tisuću liječnika i oko 800 sestara je zatražilo dokumentaciju za odlazak. Koliko je to strašno, govori podatak kako nama nedostaje dvije do tri tisuće liječnika i 12 000 sestara - kako bismo došli na standarde EU!

Golemi gubitak

Naravno da vladi i premijeru na odlasku nije stalo do toga da svi ti liječnici i medicinske sestre ostanu u Hrvatskoj kad je on ionako prije dvije godine liječnike nazvao „zabušantima i neradnicima“. No, činjenica je samo jedna, svatko od nas se mora zapitati - tko će liječiti nas, našu djecu i unuke. Neki drugi ljudi očito, a ne naši vrhunski stručnjaci koji masovno odlaze iz Hrvatske