U Središnjici u Zagrebu danas je održana sjednica Predsjedništva HDZ-a. Nakon sjednice, na pitanja mnogobrojnih novinara odgovarao je potpredsjednik HDZ-a (i karlovački gradonačelnik) Damir Jelić.

Jelićevu izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O SDP-ovu stvaranju atmosfere neizvjesnosti

Jedna od tema o kojima smo razgovarali bilo je nedopustivo ponašanje Milanovićeve vlade. Kukavički se žele nametnuti nekakvi obračuni HDZ-u. Stvara se, naime, atmosfera neizvjesnosti - uopće se ne zna kada će biti izbori. Nekorektno je u ovom trenutku - kada se država nalazi u teškom stanju - tajiti vrijeme izbora. Uistinu kukavičko ponašanje. Inzistiramo da se datum izbora što prije sazna. 

O pripremama za pobjedu

Naš izborni stožer je do kraja strukturiran i integriran. Poradili smo na mnogim stvarima koji nas očekuju. Otvaramo komunikaciju. Zbog stanja u Hrvatskoj želimo razgovarati, no sugovornika nigdje. Kada spominjem direktoricu stožera Josipu Rimac ili Olega Butkovića - koji je nedavno sudski oslobođen - našu ljestvicu visoko postavljamo. To znači - samo pri pomisli na nešto spremni smo predati vlastite mandate. Veliki dio sastanka Predsjedništva protekao je i u razgovoru o mnogim stvarima koje su diskutabilne u gospodarstvu. Na pitanjima o gospodarstvu ćemo, također, inzistirati.

O SDP-ovu licemjerju

Upravo danas u zatvor odlazi SDP-ov bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo. Ili presedan - Andro Vlahušić je pravomoćno osuđen, a još uvijek je gradonačelnik Dubrovnika.