Nakon što je Milanović jučer kapitulirao pred civiliziranom Europom - i nanio štetu Hrvatskoj i Europskoj uniji! - danas smo vidjeli igrokaz na skupu SDP-a pod nazivom „Hrvatska raste“. U nedostatku bilo kakvog programa za izlazak iz ove katastrofalne krize - u koju je upravo ova vlada dovela građane - vidimo da se odjednom javlja instant domoljublje. No, 320 tisuća blokiranih i 100 tisuća iseljenih najbolje znaju kakvo je Milanovićevo domoljublje. Milanović je krenuo kao nepripremljeni, nesposobni, lažni humanist, a sada se pretvorio u ratnika koji želi sukobe sa susjedima. Htio je biti velik, a nakon poziva iz Bruxellesa je - mali! - sažetak je to poruka s današnje konferencije za novinare - punim nazivom „Hrvatska agonija raste“ - koju su u Središnjici održali potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner i međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač.

Njihove izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

REINER: Nema povratka na staro - na Jovanovića, Marasa, Zmajlovića, Stazića…

Nakon što je Milanović jučer kapitulirao pred civiliziranom Europom - i nanio štetu Hrvatskoj i Europskoj uniji! - danas smo vidjeli igrokaz na skupu SDP-a pod nazivom „Hrvatska raste“. Uistinu, raste hrvatski dug - dosegao je već 290 milijardi kuna. Svake sekunde raste 440 kuna. A svaki građanin zadužen je oko 77 tisuća kuna! Uistinu, raste broj blokiranih - već ih je više od 320 tisuća. I njihov dug, uistinu, raste. Uistinu, raste broj građana koji se moraju iseliti iz Hrvatske trbuhom za kruhom. Više je od 100 tisuća iseljenih! Raste broj zatvorenih obrta, posebice u gradovima. Samo je u Zagrebu 2 000 obrta manje. Raste broj propalih OPG-ova, redovi gladnih pred pučkim kuhinjama.

Narod se ne može prevariti 

Ova nesposobna vlada rastom naziva (i) nestanak oko 80 tisuća radnih mjesta. A i ta brojka raste prestankom sezonskog zapošljavanja. Nazivaju rastom i to što je standard građana pao 10 posto. U nedostatku bilo kakvog programa za izlazak iz ove katastrofalne krize - u koju je upravo ova vlada dovela građane - vidimo da se odjednom javlja instant domoljublje. No, 320 tisuća blokiranih i 100 tisuća iseljenih najbolje znaju kakvo je Milanovićevo domoljublje. Odjednom se na skupu SDP-a maše hrvatskim zastavama, a ismijavali su hrvatske zastave na predizbornim skupovima naše predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović. Ono s čime se, međutim, možemo složiti s njima jest da nema povratka na staro. Nema povratka na Jovanovića, Marasa, Zmajlovića, Pusić, Stazića… Građani će odlučiti na izborima - na to više nema povratka!

KOVAČ: Domoljubna koalicija pobijedila je na svim izborima - preporodit ćemo Hrvatsku!

Današnji prizor na SDP-ovu skupu zaista je bio - tragikomičan. Tamo se pljeskalo kapitulantu Milanoviću - koji je jučer kapitulirao u trgovinskom ratu insceniranom sa Srbijom. Htio je biti velik, a nakon poziva iz Bruxellesa je - mali. Tome se danas pljeskalo - jednoj reformski gubitničkoj politici, demografskom gubitniku, vanjskopolitičkom gubitniku… Pljeskalo se politici koja je zaslužila da se više nikada ne ponovi!

Glumljenje domoljublja

Milanović je krenuo kao nepripremljeni, nesposobni, lažni humanist, a sada se pretvorio u ratnika koji želi sukobe sa susjedima. On je na kraju kapitulirao na sramotu svoje vlade, sebe, ali u prvom redu - Hrvatske. SDP se „hvali“ domoljubljem, a mi se pitamo - gdje je bio SDP - ta stranka demagogije i prijetvornosti - kada je srbijanski ministar Vulin došao u Hrvatsku i vrijeđao narod i državu? Nije bio nigdje. Šutio je! Gdje su bili Milanović i SDP kada je zapaljena hrvatska zastava na stadionu u Beogradu? Nisu bili nigdje! Gdje su bili Milanović i SDP kada su se udžbenici slali na pregled četničkom vojvodi u Beograd? Nigdje! 

Za gospodarski preporod Hrvatske

Domoljubi nisu oni koji Hrvatsku gospodarski uništavaju i na vanjskopolitičkom planu - diskreditiraju. Koji gube hinjene i inscenirane trgovinske ratove! Domoljubi su oni koji već tri i pol godine pobjeđuju na izborima i koji će nakon parlamentarnih izbora Hrvatsku preporoditi, radna mjesta spašavati, nova stvarati, mlade ljude u Hrvatskoj zadržati i vratiti, i koji će na kraju Hrvatsku pomiriti sa susjedima. Te konačno integrirati u Europu. To je HDZ! To je Domoljubna koalicija - predvođena Tomislavom Karamarkom!