Europska komisija je u svom izvještaju potvrdila ono na što ne samo HDZ, već i poslodavci, sindikati, strani i domaći ekonomski stručnjaci upozoravaju SDP-ovu vladu posljednje tri godine. Nakon što je preuzela 2011. godine odgovornost za državu - i to nakon dva kvartala rasta - nije postojao nijedan razlog da danas prema svim parametrima budemo na samom dnu EU! - istaknuo je naš saborski zastupnik i koordinator ekonomskih odbora HDZ-a Domagoj Ivan Milošević jutros u emisiji Hrvatskog radija „U mreži Prvog“ (istodobno emitirana i na HTV4) komentirajući pojačani nadzor koji prijeti Hrvatskoj ako ne postupi po naputcima Europske komisije. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-za-sdp-su-saveznistvo-s-nijemc...

U nastavku donosimo ključne poruke ekonomskog stručnjaka Miloševića:

Sustavnim nečinjenjem do dna

Više nije ni ugodno kritizirati jer su ugroženi temelji države. Europska komisija je u svom izvještaju potvrdila ono na što ne samo HDZ, već i poslodavci, sindikati, strani i domaći ekonomski stručnjaci upozoravaju SDP-ovu vladu zadnje tri godine. Ključni problem je da vlada ne čini ništa - luta u poreznom sustavu, nema nikakve reforme, ne bavi se konkurentnošću i privatnim sektorom koji su potrebni za otvaranje novih radnih mjesta ili barem očuvanje postojećih. Situacija u kojoj smo danas je rezultat nečinjenja ove vlade i ne slušanja apsolutno nikoga.  

Svi uvjeti za rast, a onda je došla SDP-ova vlada…

Ne sumnjamo da ćemo sastavljati sljedeću vladu, no mislim da se treba znati kada će biti izbori. Nakon što je aktualna vlada preuzela 2011. godine odgovornost za državu - i to nakon dva kvartala rasta - nije postojao nijedan razlog da danas prema svim parametrima budemo na samom dnu EU!     

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-odgovorno-je-prema-gradanima-st...

Za razliku od njih, mi imamo rješenja!

U mnogim europskim državama situacija poput ove kod nas bi bila okidač za prijevremene izbore još prošle godine. Svatko normalan je za konsenzus za izlazak iz krize, ali izborna je godina i evidentno je da su naša rješenja drugačija od vlade SDP-a - ne slažemo se ni oko porezne politike, mi smo za to da se podrži srednje i malo poduzetništvo, a da ne govorimo koliko je aktualna vlada u području povlačenja EU fondova neučinkovita.

Konferencija s uglednim stručnjacima

HDZ idući tjedan održava konferenciju „Hrvatska i EU - Razvojna politika 2015.-2020.“ s nizom međunarodnih partnera i stručnjaka, kao i vodstvom bavarskog IFO instituta s kojim surađujemo u izradi ekonomskog programa. Bit će to mjesto gdje će biti ponuđeno puno rješenja, a govorit ćemo vrlo jasno o smjernicama i iskustvima u području razvojne politike. Bit će tri teme: monetarna i fiskalna politika u funkciji gospodarskog razvoja, potom panel na temu industrijske politike, a onaj treći će biti vezan za energetiku. Ekonomski program će u potpunosti biti gotov u svibnju - govorim o ozbiljnom dokumentu kojeg vlada čak nakon tri godine mandata nema.    

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-necemo-se-navuci-na-milanovice...