Ponos. Zajedništvo. Domoljublje. Zagrebačko Podsljeme svečano je obilježilo 25. obljetnicu osnutka HDZ-a u toj gradskoj četvrti. Dupkom ispunjena dvorana Vatrogasnog doma u Šestinama bila je premala za sve članove i simpatizere koji su došli proslaviti ovaj veliki dan. 

Motivirajući govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je predsjednik Tomislav Karamarko.

Uoči skupa, Karamarko je odgovarao na pitanja mnogobrojnih novinara.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ova-vlada-rjesavala-je-problem...

Hrvati svoju državu nisu imali do pojave dr. Franje Tuđmana i HDZ-a, stoga posebno pozdravljam utemeljitelje  - ljude koji su prije 25 godina imali hrabrosti pratiti dr. Tuđmana u realizaciji njegove političke doktrine - istaknuo je na početku svog govora predsjednik Karamarko.

Video govora možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Turbulentno antihrvatstvo

Ovo što se danas događa u Hrvatskoj može se nazvati turbulentnim antihrvatstvom, vidljivim na svakom koraku - u cinizmu, riječima da je „Hrvatska slučajna država“, u pokušaju kriminaliziranja branitelja i  pokušaju mijenjanja Zakona o braniteljima u kojem se klasične formulacije mijenjaju nazivanjem hrvatskih branitelja „sudionicima u oružanom sukobu“, čime se izjednačava branitelje i agresore. Misle da živimo u naivnosti, da ih ne čujemo dobro i da nećemo reagirati na to!

Dekroatizacija i obmane neće uspjeti!

Skidanje hrvatskog grba s registarskih oznaka na vozilima, s prometnih dozvola nije nebitno - sve je bitno jer svaka takva sitnica daje poruku da im smeta hrvatska država. Bivši predsjednik je govorio da su ratovi na ovom području posljedica krivo vođenih politika, a nikako ne govore da je Hrvatska bila napadnuta od velikosrpskog, četničkog agresora. U predizbornim kampanjama odjedanput postali su nacionalno svjesni. Pokušaj prevare bivšeg predsjednika nije mogao proći jer je to odlučio HDZ i hrvatski narod, kao što smo odlučili da ni ova prevara koja je sada u tijeku - neće uspjeti!

Zaustaviti iseljavanje mladih

Vladajuća Kukuriku koalicija Hrvatsku je gospodarski potpuno dotukla. Iz Hrvatske je u zadnje tri godine iselilo više od 100.000 ljudi, mahom između 25 i 40 godina. Ankete govore da danas 25 posto mladih do 30 godina razmišlja o odlasku iz Hrvatske. To je posljedica njihovog rada - nakon njihovog dolaska na vlast sve je palo i otišlo u provaliju! Ovih dana bilježimo pad radnih mjesta ispod 1.3 milijuna, na 11 zaposlenih dolazi 10 umirovljenika. U drugim državama EU taj omjer je duplo - na 10 zaposlenih imaju 5 umirovljenika. 

Milanović - rekorder po zaduživanju!

Nisu realizirali niti jednu pravu investiciju. Nisu povukli novce iz EU fondova. Premijer ne zna koliki je državni deficit. Tvrdi da je 12 milijardi kuna, a mi smo ga prošle godine upozoravali da će biti 18,5 milijardi. On laže jer zna da će laž trajati samo dok Državni zavod za statistiku ne izađe s informacijom da je državni deficit 18,8 milijardi kuna. Otkada su oni na vlasti Hrvatsku su zadužili za nešto manje od 100 milijardi kuna, a sve hrvatske vlade su do 2011. zajedno imale 200 milijardi kuna zaduženja. Dobro kaže Milanović „ima li bolje vlade od moje“. Da, Milanović je doista europski i svjetski rekorder po zaduživanju države! 

Gospodarski prosperitet i radna mjesta

Porezima su uništili malog i srednjeg poduzetnika - ono inventivno u hrvatskom čovjeku. Nameću nove trošarine na gorivo. To je novi udar na standard građana jer će sve ostalo zbog toga poskupjeti. Pred nama je još jedna važna zadaća. Više u pitanju nije samo nacionalni ponos, danas naša djeca nemaju radna mjesta. Moramo spašavati dignitet naše djece otvaranjem radnih mjesta. HDZ priprema gospodarski program u suradnji s bavarskim IFO institutom i prijateljima iz Slovačke. Smatramo da možemo koristiti tuđa iskustva da bismo pomogli hrvatskom čovjeku kako bi mogao ostati i opstati na vlastitom ognjištu, da tu radi i da naša djeca ostanu ovdje raditi. Branitelji su dali živote za Hrvatsku, mi tu Hrvatsku moramo živjeti i sve što učinimo učinili smo za dr. Tuđmana, za branitelje i za našu djecu. 

Jedinstvo, jedinstvo, jedinstvo…

Apeliram na jedinstvo i slogu. Nas više nitko ne može pobijediti - osim razjedinjenog HDZ-a! Neka se svatko pogleda u ogledalo i zapita što on može učiniti za Hrvatsku. Jedina organizacija koja može spašavati sudbinu Hrvatske jest Hrvatska demokratska zajednica. Taštine i osobni interesi moraju biti u drugom planu. Svi oni koji misle da će se obogatiti, koji svoje interese misle staviti ispred Hrvatske bolje da samo odu iz HDZ-a. Poštenje i domoljublje mora stanovati u našoj stranci.