Osim o pokušaju uspaničenog Josipovića da spriječi glasovanje Hrvata u BiH, Gordan Jandroković danas se osvrnuo - na upit mnogobrojnih novinara - i na još dva skandala.

http://hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/video-josipovic-bi-sprijecio-glasov...

Prvi - izgred šefa Milanovićeva kabineta Tomislava Sauche koji je, navode mediji, u alkoholiziranom stanju izvrijeđao policajce tijekom utrke Svjetkog skijaškog kupa na Sljemenu. Drugi - današnje uhićenje Ivana Vilibora Sinčića dok je pokušavao spriječiti deložaciju jedne zagrebačke obitelji. 

Novinarska pitanja i odgovore našeg sabornika možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Uhićenje - šok i nevjerica

Moram priznati da sam zatečen informacijom o Sinčićevu uhićenju. Ona je prilično šokantna. Znakovit je timing uhićenja. To, s jedne strane, pokazuje da su SDP-ova vlada - i Josipović koji je podržava - odgovorni za čitavi niz ovrha i deložacija. A, s druge, čini mi se da se tu radi o pomno tempiranom trenutku - koji pokazuje i selektivni odnos prema vladavini prava. 

Josipovićeva „pravda“

Istodobno, na Sljemenu je predstojnik premijerova ureda Tomislav Saucha, navode mediji, u alkoholiziranom stanju izazvao incident s policijom. Čime je iskazao prezir prema institucijama naše države. Bit će uistinu interesantno - nakon svih iskustava koje imamo s ministrom unutarnjih poslova Ostojićem i cijelom SDP-ovom vladom - vidjeti kakav će biti konačni ishod ovog skandala. Ne bih se iznenadio da u konačnici odgovaraju policajci koji su samo sprečavali Sauchovu bahatost.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/365061/Policija-istrazuje-pijani-in...