Otvoreni smo za svaki oblik razgovora - sve što je bitno za Hrvatsku u ovom je trenutku na stolu. Alat koji je najbolji za provođenje reformi - iza toga ćemo stajati. Jer smo odgovorni hrvatskom društvu - dvije trećine građana su odabrale reforme! - istaknuo je, između ostalog, potpredsjednik HDZ-a (i karlovački gradonačelnik) Damir Jelić večeras u izravnom javljanju za Novu TV ispred Središnjice naše stranke. S njim je razgovarala novinarka Tatjana Krajač.

Izjavu potpredsjednika HDZ-a Jelića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O suradnji za dobrobit Hrvatske

Podsjetit ću da je predsjednik Tomislav Karamarko još u petom mjesecu poslao jedno pismo SDP-u s pozivom na suradnju jer je gospodarstvo u krizi. Bio je gotovo ismijan. Kod nas je kontinuitet ne „ili mi ili oni“, nego svi zajedno koji mogu učiniti dobro za Domovinu. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/pismo-milanovicu-pozivam-na-minimaln...

O otvorenosti za razgovore

Otvoreni smo za svaki oblik razgovora - sve što je bitno za Hrvatsku u ovom je trenutku na stolu. Narodu je već dosta i sve se trebalo već dogovoriti. Naš stav je jasan - otvoreni smo za sve. 

O odgovornosti

Pitate me „što ako Most kaže da ne pristaju ako se ne prihvate svi njihovi uvjeti - i tripartitna vlada i nestranački premijer“? Tada će to biti odgovornost prije svega SDP-a, koji je još u subotu sve to odbio, a i Mosta. Sve, međutim, ukazuje da ovo hipotetsko pitanje ipak nije u domeni realnosti. 

O budućoj Vladi

Za sada ne bih ništa o imenima. Kod nas je jasna situacija. Smatramo da ne bi bilo nelogično - dapače, čak je pošteno - da pobjednik ovih izbora g. Tomislav Karamarko bude premijer. Iako, kažem, i ova opcija je nama prihvatljiva zbog stanja u Hrvatskoj. Nemojmo zaboraviti da je nekoliko tisuća ljudi ostalo bez posla dok mi razgovaramo. Uistinu je vrijeme da se vlada oformi što prije i krene se naprijed. 

O reformama 

O nikakvim „uvjetima“ nismo pričali na proširenom Predsjedništvu HDZ-a. Sada je trenutak - jer je situacija stvarno kritična - da se sve ono što je ponudio Most razloži i vidi što je najbolje. Nama je interes provesti reforme. Alat koji je najbolji za provođenje reformi - iza toga ćemo stajati. Jer smo odgovorni hrvatskom društvu - dvije trećine građana su odabrale reforme.

INTERES HRVATSKE - NA PRVOM MJESTU

Potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić izravno se javio i za RTL. S njim je razgovarala novinarka Damira Gregoret.

- Bitno je istaknuti da je potrebno sastaviti jedan jaki tim koji može provesti reforme. Jedno je zacrtati, a drugo provesti. Nakon subote, ako su tri karike u lancu, a jedna kaže „ne“, onda nije odgovornost na nama. Ponovit ću, ako netko ne želi, ne mora značiti da nema stručne ljude koji mogu sudjelovati u ekipi. Otvoreni smo i uvijek smo za komunikaciju! Ovo je nešto što treba iznjedriti boljitak Hrvatske. To očekuju građani.