Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner danas se u izjavi za brojne medije osvrnuo na sramotnu potporu SDP-a i HNS-a kandidatu za gradonačelnika Dubrovnika Andri Vlahušiću, koji je - podsjetimo - pravomoćno osuđen za zloporabu položaja i ovlasti te je protiv njega USKOK pokrenuo istragu u Aferi Revelin. Vlahušića se, naime, sumnjiči da je oštetio gradski proračun za više od milijun kuna! Reiner je istaknuo da će Dubrovnik - grad višestoljetne slavne tradicije - ako se na njegovom čelu nađe pravomoćno osuđeni Vlahušić, postati „grad slučaj“ i hrvatska sramota u EU.

Izjavu akademika Reinera možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Potpora osuđenom gradonačelniku!?

Zaprepašteni smo činjenicom da Kukuriku otvoreno podupire osobu koja je pravomoćno osuđena za zloporabu položaja i ovlasti, dakle, za financijske malverzacije tijekom obnašanja dužnosti gradonačelnika. Osim toga, protiv Vlahušića je USKOK nedavno otvorio istragu za slučaj Revelin.

Lažna obećanja i obmane

Potporu mu, naime, daju oni koji su se kleli u poštenje i tvrdili da će „u njihovu mandatu biti nulta stopa tolerancije za korupciju i kriminal“. Zbog politikanskih razloga dovodi se u pitanje vjerodostojnost Hrvatske pred Europskom unijom. To je - neshvatljivo!

S Vlahušićem zaboravite EU fondove!

Kao što znate, postavlja se ozbiljno pitanje može li netko na čelu grada potpisati dokumente za dobivanje novca iz EU fondova. Ova vlada ne poštuje kodeks ponašanja u javnom i političkom životu. Što govori o njihovu „poštenju“.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-vesna-pusic-vara-javnost-dubrovnik-s-o...