Direktorica kampanje (kninska gradonačelnica i članica Predsjedništva HDZ-a) Josipa Rimac sinoć je gostovala u Dnevniku Nove TV. Komentirala je, među ostalim, proslavu 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja“, jedinstvo i zajedništvo na taj važan datum, naš cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja, zaustavljanje egzodusa…

Donosimo ključne poruke:

O proslavi Oluje

HDZ od početka zagovara jedinstvo i zajedništvo - središnju proslavu Oluje u Kninu. Jer, središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice Oluje treba biti upravo u gradu simbolu hrvatske pobjede. Veseli me da je Milanović promijenio svoju odluku te odlučio da središnja proslava bude u Kninu.

O vojnom mimohodu 

Cijena mimohoda u Zagrebu je teret za porezne obveznike. Ali, kakva bi bila poruka da se predsjednik HDZ-a ne pojavi 4. kolovoza na mimohodu, a da zagovaramo jedinstvo 5. kolovoza u Kninu. Pokažimo zajedništvo i jedinstvo na tako velike datume! I dalje pak ostajemo pri tome da je cijena mimohoda visoka - pogotovo u ovim trenucima kada se Hrvatska bori za svako radno mjesto. A jedinice lokalne uprave jedva spajaju kraj s krajem nakon mjera tzv. mini-porezne reforme. Novac koji će se potrošiti na mimohod, mogao se iskoristiti na nešto drugo. Ali, 20. obljetnica Oluje je važna - moramo je proslaviti zajedno i jedinstveni. Na to HDZ poziva od početka. Knin je simbol hrvatske pobjede!

O kampanji

Direktorica sam kampanje za cijelu Hrvatsku. Nije nužno seliti u Zagreb. Zakon je jasno definirao tko mijenja gradonačelnicu - u slučaju kada nije u mogućnosti obavljati svoju dužnost. Zasad mogu nesmetano obavljati svoju dužnost gradonačelnice. Nema nikakvih zastoja - pogotovo tijekom ovih priprema za proslavu Oluje. 

O gospodarskom oporavku

Naš cjeloviti Plan gospodarskog oporavka i zapošljavanja bit će prezentiran krajem lipnja Predsjedništvu HDZ-a. Nakon što ga Predsjedništvo prihvati - bit će predstavljen javnosti. HDZ u izbore ulazi s programom gospodarskog oporavka - otvaranje radnih mjesta i očuvanje postojećih. I da svi naši građani - koji možda u ovom trenutku žele napustiti Hrvatsku - ostanu živjeti ovdje.