Želimo pokazati snagu kao stožerna stranka, ali i spremnost da s onim koalicijskim partnerima s kojima možemo naći zajednički interes - iziđemo u pojedinim izbornim jedinicama - istaknuo je, između ostalog, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković jučer u izravnom javljanju za RTL Danas ispred Središnjice.

Donosimo ključne poruke:

O odlukama stranačkih tijela

Mi smo današnjim odlukama središnjih tijela HDZ-a željeli pokazati da je smo stožerna stranka. Odlučili smo se, dakle, za model u kojem HDZ na nacionalnoj razini na izbore izlazi samostalno, ali po potrebi ćemo po izbornim jedinicama dogovoriti suradnju s pojedinim partnerima. Izlaskom HSS-a, naime, Domoljubna koalicija više ne postoji. Želimo pokazati snagu kao stožerna stranka, ali i spremnost da s onim koalicijskim partnerima s kojima možemo naći zajednički interes - iziđemo u pojedinim izbornim jedinicama.

O pripremama za pobjedu na izborima

Što se tiče naše otvorenosti za suradnju - želimo razgovarati, ali ne pristajemo na trgovinu, a još manje na ultimatume. Oni koji postavljaju ultimatume i ucjenjuju ne mogu biti naši partneri. Razgovaramo s puno pojedinaca i stručnjaka - ljudi su zainteresirani za suradnju. Surađivat ćemo s onima za koje procijenimo da mogu doprinijeti ne samo HDZ-u, nego i u radu Vlade. A time i razvoju Hrvatske. Radimo na izbornom programu. Izborni stožer intenzivno radi. Kad dođe vrijeme za izborne liste - o tome ćemo na vrijeme izvijestiti.