SDP obmanama uljepšava stvarnost. Služi se cijelim nizom statističkih manipulacija. U zadnjih godinu dana čitav niz je SDP-ovih mutnih poslova - istraživanje i eksploatacija ugljikovodika u Jadranu, Imunološki zavod, privatizacija Croatia osiguranja… Pokušavaju aktivnostima represivnog aparata zasjeniti stvarne probleme! Toliko nezakonitosti - koliko se dogodilo u poslu istraživanja i iskorištavanja Jadrana i privatizaciji Croatia osiguranja - upućuje nas na zaključak da je ova vlast rušila osnove Ustava RH. Dakle - vladavinu prava! - sažetak je to ključnih poruka s današnje konferencije za novinare koju su u Središnjici održali glasnogovornik Kluba zastupnika HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Gordan Jandroković i sabornik Davorin Mlakar.

Njihove izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

JANDROKOVIĆ: Izmišljanje brojki, manipulacije i uljepšavanje stvarnosti!

Nabrojat ću tri odrednice onoga što SDP radi. Prvo - koristi se najnižim oblikom političke propagande. Uljepšavanjem stvarne situacije pokušava građane uvjeriti da je situacija bolja nego što jest. Služi se cijelim nizom statističkih manipulacija i obmana! A kada netko ukaže da brojke koje se iznose nisu točne - onda ga SDP pokušava učiniti nevjerodostojnim. Izmišljaju brojke! Najbolji primjer - Grčićeva izjava da „iseljavanje kao problem uopće ne postoji“. Iseljavanje mladih i obrazovanih - koji odlaze trbuhom za kruhom - najvažnija je tema. Podsjećam na dva novinska članka gdje su iznesene statistike Europske komisije - od ulaska u EU, iz Hrvatske se samo u pet članica iselilo 50 tisuća državljana! SDP promidžbenim porukama „rješava“ probleme! Zato je Hrvatska u ovakvom stanju. To su Potemkinova sela - privid i opsjena. 

Sve više SDP-ovih mutnih poslova

Drugo - u zadnjih godinu dana čitav niz je SDP-ovih mutnih poslova. I što se više bliži datum izbora, sve više je netransparentnih slučajeva. A moguće i nezakonitih! Primjeri - istraživanje i eksploatacija ugljikovodika u Jadranu, Imunološki zavod, privatizacija Croatia osiguranja, Porezna uprava gdje se jedan ministar spominje u kontekstu mogućeg pogodovanja poduzetniku…

Instrumentalizacija represivnog aparata

Treće - pokušaj da se različitim aktivnostima represivnog aparata zasjene stvarni problemi. Umjesto da se bavimo iseljavanjem i teškom gospodarskom situacijom - bačena je kost. Bavite se svastikom na Poljudu, Manolićevim optužbama… Optužuju oporbu da je kriva za lošu situaciju. Prvo prozovu, onda optuže, pa javno sude. A to je karakteristika totalitarnih sustava. U to su uključeni pojedini visoki dužnosnici SDP-a. Primjerice, ministar Ostojić koji - umjesto da se kao ključna osoba sustava bavi istragom o incidentu na Poljudu - kontinuirano manipulira. Optužuje bez dokaza! Niti 24 dana od incidenta policija nije u stanju pronaći krivca! Zašto? Možda nekome ne odgovara da se pronađu počinitelji!

MLAKAR: Aktualna vlast radi na totalnoj besperspektivnosti zemlje!

HDZ nikad neće pristati na to da Hrvatska postane zemlja „odlazećeg sunca“. Aktualna vlast radi na totalnoj besperspektivnosti naše zemlje. Imunološki zavod je trebalo privatizirati po validnoj ponudi - koju je pak jedino ministar Vrdoljak ocijenio nezadovoljavajućom. Zatim - glavni državni revizor prozvan je zbog istinitog izvještavanja Hrvatskog sabora o nezakonitoj privatizaciji Croatia osiguranja. Potom - istraživanje Jadranskog mora. Vladajući su, naime, Jadransko more podijelili u interesne zone - koje bi davali u koncesiju. Situacija je toliko ozbiljna da nemamo pravo šutjeti! Pozivam medije da se - nakon rasprave u Saboru koja nije dobila dovoljno pozornosti - ponovno osvrnu na činjenicu da Milanovićeva vlada postupak provodi nezakonito. 

SDP udara na Ustav RH

Ova vlada dala je - ugovorom bez naknade - tvrtki Spectrum mogućnost istraživanja cijelog Jadranskog mora. Ne samo u dijelu teritorijalnog - nego i izvan njega! Nakon kritika stručne javnosti, bagatelnom ponudom dala je tvrtki Ires ekologija izradu studije utjecaja na okoliš. Studiju, dakle, radi tvrtka koja nema nikakvih referencija! A povezana je s tvrtkom u vlasništvu - jedne čelnice SDP-a! Toliko nezakonitosti - koliko se dogodilo u poslu istraživanja i iskorištavanja Jadrana i privatizaciji Croatia osiguranja - upućuje nas na zaključak da je ova vlast rušila osnove Ustava RH. Dakle - vladavinu prava! 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/interpelacija-nezakonit-i-netranspare...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-milanoviceva-saborska-vecina-od...

ČINJENICE vs. SDP-ovi SPINOVI

A nakon izlaganja, uslijedila su pitanja novinara. Jedno od njih odnosilo na komentar niza SDP-ovih spinova u zadnje vrijeme. Odgovorio je Jandroković:

- Incident na Poljudu ima puno dublju pozadinu - nego što se činilo na početku. Poslužio je da bi se produbila priča o „fašizaciji Hrvatske“! U Hrvatskoj nema nikakve „fašizacije“! No krenuo je SDP-ov stampedo skretanja pozornosti s bitnih problema. Građanima su puno važniji gospodarska situacija i životni standard! Sve se ovo počinje događati od kada je SDP angažirao američkog PR savjetnika. Zanimljivo, od kada je došao - Hrvatskoj je naglo krenulo! Čudna poveznica - s dolaskom čovjeka koji nema veze s gospodarstvom brojke se odjednom mijenjaju i sve je „krasno“! No, pogledajte izvješća EK i MMF-a - na začelju smo EU!