Kod tunela Učka (parking s istarske strane) danas su predstavljeni kandidati naše liste za VIII. izbornu jedinicu. Ujedno je mnoštvu okupljenih članova i simpatizera naše stranke predstavljen izborni program HDZ-a „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“. Kvaliteta izbornog programa i vjerodostojnost kandidata za pobjedu HDZ-a!

Bitno je nastaviti ulagati u turističke kapacitete - da budu još veći i kvalitetniji te da se sezona produlji. Treba nastaviti s potporom onome u čemu Istra uistinu prednjači - predstavljanje naših autohtonih proizvoda i tradicije. Tako će se još više gostiju privući u Hrvatsku. HDZ sa svojim programom i ljudima želi predstaviti kvalitetne mjere za boljitak Hrvatske. To radimo na vjerodostojan način, otuda i naš slogan - „Vjerodostojno“! - poručio je, između ostalog, u svom govoru predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Plenković: Ključni projekti - nizinska pruga, Istarski ipsilon i razvoj riječke luke!

Zadovoljstvo mi je danas biti ovdje s vama - na osmom predstavljanju po redu, predstavljanju kandidata za VIII. izbornu jedinicu. Nakon prekrasne mise na Trsatu, evo nas s druge strane Učke. Ovo je predstavljanje pokazalo je koliko smo pažnje posvetili tome da naša lista i u VIII. izbornoj jedinici bude izuzetno kvalitetna.

Potpora razvojnim projektima

Važno je reći da su ključni projekti za ovaj dio Hrvatske prije svega u prometnoj infrastrukturi. Zbog toga i ministar Oleg Butković kontinuirano radi na njenom unaprjeđenju - ne samo Istarskog ipsilona, već i nizinske pruge. Čuli smo već o projektima povezivanja Rijeke i Bakra preko Križišća do strukture autocesta prema Dalmaciji. To su projekti koji će pridonijeti dodatnom razvoju ovog dijela Hrvatske. Tu je i Luka Rijeka, kao izuzetno bitan dio našeg prometnog, infrastrukturnog kompleksa.

Turizam - goleme mogućnosti

Čestitam ministru Klimanu na svemu što je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica učinila na pripremi turističke sezone. Napravljen je veliki iskorak - i po broju noćenja i po broju gostiju. Bitno je nastaviti ulagati u turističke kapacitete - da budu još veći i kvalitetniji te da se sezona produlji. Treba nastaviti s potporom onome u čemu Istra uistinu prednjači - predstavljanje naših autohtonih proizvoda i tradicije. Tako će se još više gostiju privući u Hrvatsku. HDZ sa svojim programom i ljudima želi predstaviti kvalitetne mjere za boljitak Hrvatske. To radimo na vjerodostojan način, otuda i naš slogan - „Vjerodostojno“. Kandidati su, stoga, pomno odabrani i predloženi od naših stranačkih organizacija i zajednica.

Do pobjede!

Želim našim kandidatima angažiranu kampanju - imate tri tjedna predstaviti naš program. Ovaj je dio Hrvatske jednako bitan kao i svi ostali. Često sam ovdje dolazio kao saborski zastupnik i eurozastupnik, to ću činiti i dalje. Od vas očekujem puno srčanosti i želje da predstavite naš program te da pridobijete još veće povjerenje birača u ovoj izbornoj nego ranije.

DOVRŠIT ĆEMO ISTARSKI IPSILON

Govor ministra pomorstva, prometa i veza i prvog na listi za VIII. izbornu jedinicu Olega Butkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Butković: Infrastrukturni projekti imaju i imat će potporu HDZ-ove vlade!

Pozdravljam sve moje kolegice i kolege s liste - to su ljudi koji su se dokazali u svojim karijerama. U najvažnijim resorima koji su vezani za Istru i Primorsko-goransku županiju - zdravstvo, promet i turizam. Program su radili naši stručnjaci - možemo ostvariti velike infrastrukturne projekte u Istri i Primorsko-goranskoj županiji. Ovdje smo da pošaljemo jasnu potporu jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata - dovršetku Istarskog ipsilona, kojeg je Milanovićeva vlada bila zaustavila. U ovih šest mjeseci uspjeli smo taj projekt vratiti u život - nakon pobjede na izborima valja samo potpisati redefinirani ugovor o koncesiji. Investicija ima građevinsku dozvolu i može krenuti.

Izgradnja autoceste…

Milanovićeva vlada odustala je i od izgradnje autoceste Križišće-Žuta Lokva. Nakon što sam postao ministar, odmah sam dao nalog da se projektira i ta dionica. Postoje načini kako završiti taj infrastrukturni projekt od velike važnosti za Rijeku i Primorsko-goransku županiju. Uvjeren sam da u četverogodišnjem mandatu, pod vodstvom premijera Plenkovića, možemo završiti sve velike projekte za razvoj ovog kraja.

…. bolnica, te putničkog terminala u Puli

Za nekoliko dana počet će radovi na Sveučilišnoj bolnici u Rijeci. Završit ćemo i bolnicu u Puli. Ali i dovršiti još jedan veliki projekt - izgradnju putničkog terminala u Puli. To smo u ovih šest mjeseci uspjeli pokrenuti s lokalnim vlastima. Potreban je i Istri i Puli - nastavit ćemo davati prioritet ovim velikim projektima.