Omogućit ćemo malim poduzetnicima i obrtnicima plaćanje PDV-a po naplati njihovih računa, kako ne bi, kao sada, financirali unaprijed državnu potrošnju. Ukinut ćemo poreze na dividendu i agresivno uklanjati birokratske prepreke poslovanja i ulaganja - istaknuo je, među ostalim, predsjednik Karamarko u govoru na Osnivačkom saboru Zajednice poduzetnika i obrtnika (ZPO) HDZ-a.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/hrvoje-marusic-predsjednik-zajednice-poduzetnika-i-obrtnika

Za predsjednika ZPO-a, kao što znate, izabran je 48-godišnji vrlo uspješni splitski poduzetnik Hrvoje Marušić, a za potpredsjednike Josip Grilec, Dinko Klasan i Marko Kolaković. 

Predsjednik ZPO-a vlasnik je Dental centra Marušić, tvrtke za distribuciju stomatološke opreme koja uspješno posluje od osnutka 1989. godine, te osnivač istoimene privatne zdravstvene (srednje) škole. Također je vlasnik tvrtke Šipan Marušić koja se na tom otoku bavi turizmom i revitalizacijom hrvatske povijesne baštine. Njegovu su ulogu prepoznali dalmatinski poduzetnici koji ga 2011. izabiru za predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća, a potom i Gospodarskog savjeta Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon što je izabran za predsjednika ZPO-a HDZ-a, Marušić je uputio video poruku hrvatskim poduzetnicima i obrtnicima:

Napokon smo dobili priliku sudjelovati u kreiranju vlastitog poduzetničkog okružja. Na nama je skrenuti pažnju budućoj vladi, koju će formirati HDZ, da se u zakonodavstvo implementiraju zakoni i pravila koja su u interesu poduzetništva i obrtništva, a ne, kao do sada, da se radi sve kako bi se se poduzetništvo i obrtništvo ugušilo. Pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže, da prijedlozima i inicijativama pomognu da budući zakonski okvir bude povoljniji za hrvatsko poduzetništvo i obrtništvo.

I dok predsjednik dolazi s juga, jedan od potpredsjednika ponosni je sin Hrvatskog zagorja - Josip Grilec, direktor Stražaplastike, tvrtke koja u Humu na Sutli zapošljava više od 200 ljudi:

- Vjerujem da će g. Grilec uvelike pridonijeti stvaranju nove gospodarske strategije koju će naša stranka ponuditi Hrvatskoj - istaknuo je Žarko Tušek, predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Marušićevu video poruku pogledajte u nastavku: