Milanović i Josipović nastavljaju sa zaplotnjačkim igrama. Predsjednik SDP-ove vlade - koja u tri godine mandata zbog sporosti i nesposobnosti gotovo ništa nije povukla iz EU fondova, koja nije provela ni 'r' od reformi - zaprepašćujuće brzo odlučio je preseliti Ured Predsjednice u Visoku ulicu. 

Uzbuna u partiji

Zašto Milanović to radi - i to prije inauguracije predsjednice te bez njezinog znanja i zahtjeva za preseljenjem? Odgovor može biti samo - strah. I on i Josipović ovim igrokazom žele izbjeći predaju arhive Ureda Predsjednika Kolindi Grabar-Kitarović. Boje se da se javnosti ne otkrije kakve je sve manevre iza kulisa vodio partijski državni vrh, a prije njih i Stjepan Mesić. 

Ista je to interesna mreža… Slučaj ima dosta dodirnih točaka s famoznim Lex Perković.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zurno-preseljenje-ureda-predsj...

Mesićevo 'dilanje' dokumentima

O pokušaju da se izbjegne predaja arhive, ali i o tome kako se prije baratalo predsjedničkom dokumentacijom, za sinoćnji Dnevnik HTV-a govorio je i predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost prof. dr. Miroslav Tuđman:

Mesić je tu arhivu dijelio bez klasifikacije medijima i haškom tužiteljstvu kako bi diskreditirao prvoga hrvatskog predsjednika. A sada se pravnim smicalicama pokušava onemogućiti novoizabranu predsjednicu da dođe u posjed Josipovićeve dokumentacije.