U dupkom punoj Kristalnoj dvorani zagrebačkog Hotela Westin predstavljena je knjiga našeg sabornika dr. sc. Gorana Marića - „Slom lažnog proroštva“. U knjizi se analiziraju uzroci gospodarske krize, pogrešni potezi u ekonomskoj politici, porezna eutanazija gospodarstva, predstečajne nagodbe…

Oporavak gospodarstva

Predsjednik Tomislav Karamarko pribivao je predstavljanju ove zanimljive knjige. A nakon završetka, dao je izjavu o gospodarskom oporavku:

- HDZ će kad dođe na vlast sigurno promijeniti Zakon o Hrvatskoj narodnoj banci u smjeru da središnja banka više neće biti odgovorna samo za tečaj kune. Ako me pitate o tome treba li mijenjati tečajnu politiku, to vam sada ne mogu reći - jer bi to bilo neozbiljno. Ono što jamčim, međutim, čelnici HNB-a više se neće moći ponašati kao da - govoreći figurativno - iz svečane lože gledaju kako se građani valjaju u blatu. Vodstvo HNB-a će morati biti aktivno u pronalaženju rješenja s ostalim segmentima društva. HDZ će svoj gospodarski program dovršiti u lipnju, ali će ga objaviti ovisno o datumu izbora. Bit ćemo spremni kad dođemo na vlast i imat ćemo pripremljene zakone koje ćemo implementirati u prvih šest mjeseci.

Podsjetimo, predsjednik Karamarko je - uoči predstavljanja knjige - dao izjavu za mnogobrojne medije. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-pozdravljam-dogovor-oko-prosla...

Na predstavljanju knjige su bili potpredsjednik Sabora i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner, međunarodni tajnik dr. Miro Kovač, članovi Predsjedništva, predsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija HDZ-a, saborski zastupnici…

Susret sa stvarnošću

"Slom lažnog proroštva" predstavili su recenzenti prof. dr. sc. Drago Jakovčević, doc. dr. sc. Nino Raspudić i prof. dr. sc. Tonči Matulić, urednik i autor predgovora prof. Mihovil Bogoslav Matković, autor pogovora prof. dr. sc. Ivan Lovrinović te autor dr. sc. Goran Marić.

U svom izlaganju dr. sc Marić je istaknuo da je ovaj njegov autorski uradak - smanjivanje duga Hrvatskoj.

- Čovjeku se potreba za pisanjem pojavi kad mu se učini da je došlo do poremećaja koji je prevršio svaku mjeru. I meni se to učinilo - da je poremećaj veći nego što bi trebao biti. I zato sam odlučio napisati ovu knjigu. Ona je moj susret s današnjom Hrvatskom. Moje je pisanje smanjivanje duga Hrvatskoj.