Potpredsjednik HDZ-a (i bivši ministar pravosuđa) Dražen Bošnjaković te saborski zastupnik (i član Predsjedništva HDZ-a) Gordan Jandroković za mnogobrojne medije danas su se Središnjici osvrnuli na presudu Međunarodnog suda pravde u Haagu (ICJ) koji je odbacio tužbu Hrvatske protiv Srbije za genocid te protutužbu Srbije protiv Hrvatske.

Izjave pogledajte u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

BOŠNJAKOVIĆ: Ubojstva, protjerivanja i silovanja - u cilju „velike Srbije“!!

U presudi su naša tužba i protutužba Srbije odbačene. U presudi će, međutim, ostati zapisano da je da je Srbija bila agresor te da su Srbija i JNA počinile mnogobrojne ratne zločine. A ti zločini imaju obilježja genocida! U presudi je utvrđeno da su se događala ubojstva, protjerivanja i silovanja - u cilju stvaranja „velike Srbije“. S druge strane, utvrđena je presudom činjenica da Hrvatska nije imala genocidne namjere - Brijunski transkripti ne sadržavaju namjere da bi se ikog istrijebilo ili uništilo. 

JANDROKOVIĆ: Pitajte DORH zašto nitko nije osuđen za zločine u Dubrovniku!

Na području Dubrovnika i Konavala počinjeni su strašni zločini - to je jasno svima nama koji smo svjedoci tog vremena. Ali pitanje zašto za te zločine nitko iz Crne Gore nije osuđen - pitanje je za državnog odvjetnika. Iz kojeg razloga oni koji su počinili zločine nisu procesuirani - nije pitanje za politiku. 

http://www.hdz.hr/vijest/eu/amandmani-i-na-izvjesce-o-napretku-crne-gore