Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u Središnjici dao izjavu za RTL. Tema - prijedlog poslan Vladi, koji je ušao u proceduru, da se zagrebačka zračna luka zove prema prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Izjavu ministra Butkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Suglasnost oko naziva

Prošli sam tjedan potpisao prijedlog ministarstva - koji je proslijeđen Vladi i ušao je u proceduru - da se zagrebačka zračna luka zove prema prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Čekamo mišljenje Vlade - to je jedna od točaka na sljedećim sjednicama. Na takvu odluku, osim ministarstva, i drugi suvlasnici su dali pristanak: Grad Zagreb, Zagrebačka županija i Velika Gorica. Dakle - imamo suglasje.

Uskoro odluka

Preostalo je stvar procedure i, mogu reći, ubrzo će biti gotovo. Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman je zaslužio da se zračna luka u Zagrebu nazove po njemu - pogotovo jer je trenutno ona jedna od najvećih investicija u Hrvatskoj. Prošla vlada je imala priliku tu inicijativu provesti u djelo - dakle uputiti u proceduru i donijeti odluku. No, to nije učinjeno. To smo mi učinili. Ponovit ću, najbitnije je da postoji suglasje da je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman to zaslužio. Čitav kompleks zračne luke će se zvati po prvome hrvatskom predsjedniku.