U Kninu pokažimo jedinstvo i zajedništvo! Jer, to je poruka koju trebamo poslati na dan najveće pobjede u novijoj hrvatskoj povijesti! - istaknula je, među ostalim, direktorica kampanje (gradonačelnica Knina i članica nacionalnog Predsjedništva) Josipa Rimac u sinoćnjem izravnom javljanju iz Knina u Dnevnik 3 HTV-a.

Izravno javljanje kninske gradonačelnice Rimac možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O KNINU KAO SIMBOLU POBJEDE

Slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. To je pobjeda cijele Hrvatske, ali, naravno, da je Knin simbol te pobjede. Knin je spreman za proslavu! Dočekat ćemo toplo sve naše goste - vjerujem da će temperature 5. kolovoza biti primjerene te da neće biti velike vrućine kao ovih dana.

O PRIPREMAMA

Konferenciju za novinare ćemo imati u ponedjeljak u 11:00 sati na kojoj ćemo govoriti o mnogo tehničkih detalja - o ulasku u Knin iz različitih pravaca… Dakle, o svim točkama. Govore će održati u Kninu predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predstavnik hrvatskih branitelja i ja osobno. Možda do srijede bude još proširen sastav govornika - jer zagovaramo da se upravo svi u Kninu obratimo okupljenima. Očekujemo to i od g. Milanovića i g. Leke. Bilo bi nam drago da taj dan pokažemo zajedništvo - kao što smo to pokazali kad su u pitanju naše granice!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-rimac-u-kninu-pokazimo-zajedni...

O MIMOHODU 

Više smo puta prokomentirali tu temu. Ja bih više voljela da komentiramo ono što će biti 5. kolovoza. Odgovorit ću vam na vaše pitanje - HDZ smatra da se mimohod trebao održati 5. kolovoza u Kninu ili na Dan oružanih snaga. Nije dobro da razvodnjavamo proslavu u Kninu! Predsjednik Tomislav Karamarko bit će na mimohodu u Zagrebu i proslavi u Kninu. Vjerujem da će čitavi državni vrh biti cijeli dan u Kninu i da ćemo pokazati zajedništvo i jedinstvo. Jer, to je poruka koju trebamo poslati na dan najveće pobjede u novijoj hrvatskoj povijesti. Upravo ovdje - u Kninu!

O ZAJEDNIŠVU 

Knin je već započeo obilježavanje 20. obljetnice Oluje! Već danima traje niz sportskih, kulturnih i znanstvenih skupova. Središnji dio proslave započinje već 4. kolovoza u 18:00 sati blagoslovom Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta i nastavljamo ga 5. kolovoza - budnicom ulicama grada Knina. Za nas su jedni od najsvečanijih trenutaka otvaranje muzeja na kninskoj tvrđavi, ceremonija podizanja hrvatskog stijega te otkrivanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Nakon toga, u mimohodu svi ćemo se uputiti na misu za Domovinu koju predvodi kardinal Josip Bozanić s 30-ak biskupa i svećenika. Slijedi prijavak predsjednici RH, polaganje vijenaca, molitva odrješenja za poginule branitelje i govori na samom Trgu Ante Starčevića. U poslijepodnevnim satima je niz kulturnih i sportskih događanja. Drago mi je da su naši prijatelji iz Čavoglava došli podržati 20. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja te da ćemo uz Marka Perkovića Thompsona i prijatelje - zajedno s prijateljima iz cijele Hrvatske - proslaviti 20. obljetnicu upravo ovdje u Kninu. Još jednom koristim priliku da pozovem sve Hrvatice i Hrvate da dođu 5. kolovoza u Knin!