Zadnjih šest mjeseci govorim isto - želim da u Kninu proslavimo najslavniju hrvatsku pobjedu i odamo počast svima koji su dali svoje živote za samostalnu i suverenu Hrvatsku. Pokažimo zajedništvo! Zahvalimo svima koji su omogućili slobodnu Hrvatsku! - istaknula je, među inim, direktorica kampanje (gradonačelnica Knina i članica nacionalnog Predsjedništva) Josipa Rimac u gostovanju u emisiji RTL Direkt (urednik i voditelj: Zoran Šprajc)

Razgovor s Josipom Rimac možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O ZAJEDNIŠTVU 

Gradonačelnica sam Knina, čast mi je i što sam direktorica HDZ-ove kampanje, ali prije svega sam Hrvatica i za mene je taj dan poseban. On je poseban za sve nas - koji štujemo noviju hrvatsku povijest. Tada slavimo našu pobjedu, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Taj dan stranački dresovi nisu ti koji se nose. Zadnjih šest mjeseci govorim isto - želim da u Kninu proslavimo najslavniju hrvatsku pobjedu i da odamo počast svima koji su dali svoje živote za samostalnu i suverenu Hrvatsku. Pokažimo zajedništvo! Kasnije ćemo raspravljati o programima i političkim različitostima, ali taj dan - budimo zajedno.

O PRIPREMAMA 

Ovo je deseta Oluja koju pripremam kao gradonačelnica - s različitim ministrima, premijerima, predsjednicima i ljudima koji su operativno zaduženi za Oluju. Nikad manje nismo bili uključeni i nikad manje detalja nismo znali. A nikad se više - kao grad - nismo spremali - čitavu godinu se spremamo. U Kninu se gradi i radi! Sutra bi trebao u Kninu biti sastanak s provedbenim stožerom. Očekujemo da ćemo dobiti konkretne satnice. Ono što je bio prijedlog Grada Knina - i braniteljskih udruga-  je satnica u kojoj smo cijeli dan svi zajedno. Želja mi je da u Kninu imamo samo pljesak i da slavimo. Zajedno!

O PROGRAMU 

Ovo je zajednička proslava! Jubilej - 20. obljetnica kojom želimo zahvaliti svima koji su omogućili slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Ujutro će se otkriti spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na kninskoj tvrđavi. Otvorit će se muzej Oluja '95 kojim se želimo zahvaliti svim hrvatskim braniteljima, a mlađim generacijama pokazati noviju povijest - Domovinski rat. Dan ranije, posvećuje se Crkva Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Navečer - domoljubna glazba i zajedno u veselju proslaviti 20. obljetnicu.

O KAMPANJI

Kampanja će biti afirmativna! Za Hrvatsku! Kao što zagovaramo zajedništvo u ovoj proslavi, tako ćemo zagovarati i u kampanji. Zajedništvo i bolju Hrvatsku!