Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić danas se u Zagrebu u izjavi za mnogobrojne medije osvrnuo na jeftine politikantske spinove i podvaljivanjima vlade na odlasku. U nedostatku bilo kakvog programa, SDP se bavi nebitnim temema. U četiri godine urušili su hrvatsko gospodarstvo, a odnos prema Hrvatima u BiH pokazali su tako što neće imati listu za XI. izbornu jedinicu. 

Izjavu glavnog tajnika Brkića možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O fazama kampanje

HDZ je ozbiljna stranka - najveća stranka u povijesti hrvatskog naroda. Državotvorna smo stranka pod čijim vodstvom je stvorena Hrvatska. HDZ ima svoj plan, strategiju - to je jedan ozbiljan sustav. Kampanju smo podijelili u tri faze. Prva faza, motivacijska, bila je tijekom srpnja. Nakon toga - po lokalnim i regionalnim jedinicama samouprave i našim organizacijama. Sad smo u drugoj fazi kampanje, a to je programska faza gdje organiziramo programske skupove. Jedan je danas u Zaprešiću. Komuniciramo program i sve ono što mislimo raditi. Pripremali smo se zadnje tri godine ozbiljno za preuzimanje odgovornosti za upravljanje državom. Ništa ne mijenjamo nego se ponašamo onako kako smo planirali. U skladu, dakle, s našom strategijom i planom!

O strategiji

Ne mijenjamo vizuale, slogane, smjer i program - ostajemo dosljedni našoj strategiji. Sljedeći tjedan će tek biti prezentiran novi slogan, odnosno slogan kampanje. Ovi dosad - možete ih zvati sloganima - su teme kampanje „Živimo Hrvatsku“. Komuniciramo program „5+ Hrvatska“. Nema nikakvih promjena - idemo smjerom koji je zacrtan u našoj strategiji. Treća faza je „vruća“ faza kampanje - u kojoj ćemo, nakon prezentacije našeg gospodarskog programa, motivirati naše članstvo, simpatizere i potencijalne glasače da iziđu na izbore.

O pobjedničkoj kampanji

Pitate me „kako motivirati  birače“? Za to imamo alate i instrumente. Strategiju i planove. Vlada na odlasku je prigovarala našoj strategiji, planovima i aktivnostima. To čine i sada. Jer - shvatili su da u konačnici pobjeđuje onaj koji ima najbolji program i kojemu narod vjeruje. Odnosno onaj koji ima integritet i koji je vjerodostojan u onome što čini i radi!

O spinovima vlade na odlasku

Svatko od nas ima odgovornost za izrečenu i napisanu riječ. Te za činjenje i nečinjenje. Cijenim i poštujem one koji rade u medijima - oni su savjest društva. Kontrolni mehanizam odnosno, kako kažu, četvrti stup moći u državi. A koji bi trebali nadzirati nas političare koji se bavimo javnim poslom. Ali, da bi mogli to kvalitetno raditi mora se biti korektan, objektivan, fer i pošten. Istinito, dakle, izvještavati. Ovo što ste me pitali je jedna od tema na koju sam već sada dao odgovor. To je još jedan od pokušava „spinova“ onih koji su na odlasku. Gospodin Manjkas odgovorno radi svoj posao i član je našeg tima. Nema, dakle, nikakvih priča o bilo kakvoj „smjeni“. Niti je g. Manjkas otišao iz HDZ-a niti je „smijenjen“.

O doljednosti i vjerodostojnosti

Strategija je zacrtana, smjer je zacrtan i faze kampanje su zacrtane. Oni koji se bave jeftinim spinovima i podvaljivanjima su oni koji su izgubili kompas, a u zadnje četiri godine nisu ništa napravili. Žele prebaciti lopticu iz svog dvorišta i pričati o nebitnim temama. Umjesto da pričamo o aktualnim, bitnim temama koje tište građane! Idemo razgovarati o tome tko ima plan i program. Ne smije se omalovažavati i ponižavati bilo koje mjesto u BiH, Hrvatskoj ili u svijetu. A odnos prema Hrvatima u BiH aktualna je vlast pokazala tako što neće imati listu za XI. izbornu jedinicu. Oni uopće ne prepoznaju da postoje Hrvati u BiH i iseljeništvo - koji su itekako doprinijeli samostalnosti RH. Ali niti da postoji potencijal Hrvata u iseljeništvu - i gospodarski i emocionalni.