Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović je održala svoje obećanje iz kampanje i sredstva donirala u humanitarne svrhe. Sve transparentno i po zakonu! SDP je pak sve nervozniji i do izbora će samo stvarati sukobe, podjele i izmišljati afere! Skretati pažnju s bitnih problema! Primjerice, egzodusa mladih, nezaposlenih, blokiranih… Ni to im neće uspjeti - pročitani su! Ali - bilo bi korektno od SDP-a odgovoriti građanima koliko plaća svog stranog PR konzultanta jer se SDP financira novcem iz proračuna! - samo su neke od poruka našeg sabornika (i člana Predsjedništva HDZ-a) Gordana Jandrokovića na današnjoj konferenciji za novinare u povodu SDP-ova protivljenja donaciji predsjednice RH financijskih sredstava djeci i ugroženima.

Jandrokovićevu izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Predsjednica održala obećanje

Predsjednica RH sredstva iz kampanje zakonito je donirala u humanitarne svrhe (v. OVDJE). Održala je svoje obećanje iz kampanje i tu nema ništa sporno. SDP je pak sve nervozniji - nema nikakvih rezultata. Očekujemo da će - od danas pa do izbora - SDP skretati pažnju s bitnih problema i izazivati sukobe, podjele… I izmišljati afere! Jer, to im je jedino sredstvo političke borbe. Zašto ne govore o 100.000 iseljenih u zadnje tri godine, blokiranim, građanima s kreditima u „švicarcima“..? Ali - neće im proći! Pročitani su!

Nervozni - jer su nesposobni

Prvo je SDP išao s tezom da je „HDZ u sukobu s predsjednicom RH“. Kada pak niti to nije „upalilo“, e sad mijenjaju tezu - hoće kompromitirati i HDZ i predsjednicu RH! No čak je i Peđa Grbin potvrdio da je donacija predsjednice RH zakonita. Predsjednica RH je, dakle, imala dvije mogućnosti: sredstva iz kampanje ili uplatiti u proračun ili donirati. Odlučila se za donaciju u humanitarne svrhe. Jer, upitno je kako SDP upotrebljava proračunska sredstva! Samo se sjetite kupnje skupih automobila koje sada nitko ne vozi, plaćanja enormno visoke cijene najma prostora koje koriste određena ministarstva, skupih i nepotrebnih letova vladina zrakoplova…

Sebi fotelje - narodu što bude

No, što je sa SDP-ovim skupim plaćanjem američkog PR konzultanta samo da bi uljepšao Milanovićev loš imidž?! SDP se financira (i) iz proračuna - je li onda poštenije donirati u humanitarne svrhe ili plaćati stranog PR stručnjaka?! Eto zašto SDP hoće da izbori budu tek početkom 2016. - njih zanima samo da što duže ostanu u svojim foteljama. To odgovara i njihovom PR konzultantu koji će odnijeti milijune i milijune hrvatskih kuna. Korektno bi bilo prema građanima da SDP napokon odgovori koliko plaća svog stranog PR konzultanta!

PrivitakVeličina
kgk_-_hdz_-_donacija_potrebitima.pdf23.34 KB