Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je na Plitvicama - nakon obilježavanja 25. obljetnice akcije „Plitivice“ i komemoracije poginulom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću - odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, oslobađajuću presudu Haškog suda Vojislavu Šešelju, privremeno produljenje mandata članovima uprave INA-e, nove lokalne izbore u Vrgorcu…

Izjavu predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O OSLOBAĐAJUĆOJ PRESUDI ŠEŠELJU

Teško je komentirati - zgrožen sam. Na ovaj dan, na ovom mjestu, kad čujem vijest o takvoj nepravdi. To je jedan notorni ratni zločinac koji je harlekin koji se smije nama i cijelom svijetu i sudu koji ga nije znao osuditi. Da je oslobođen po svim točkama optužnice, koliko čujem jer ne znam detalje, konsterniran sam.

O ČLANOVIMA UPRAVE INA-e

To je samo privremeno produženje do trenutka kad se dogovorimo o daljnjoj taktici i strategiji pregovaranja s drugom stranom. Ništa drugo. To može trajati svega nekoliko mjeseci.

O PRIJEVREMENIM IZBORIMA U VRGORCU

Žao mi je što građani moraju ponovo na izbore - to košta i plaćaju građani iz svog džepa. To nije dobro. Trebaju se sve stranke dogovoriti da počnu u miru raditi - jer to više nema smisla.

O SMANJENJU DUGA U ZDRAVSTVU

To je borba za smanjenje duga - da se dalje ne zadužujemo. Zdravstvo je zaduženo više od pet milijardi kuna - počinjemo uvoditi red i u tom segmentu. Znam da to poskupljenje nije popularno i nadam se da takvi zahvati više neće biti potrebni, ali to se moralo napraviti. Ministar Nakić će to puno opsežnije obrazložiti.