U ove tri godine dokazalo se da uvijek krivo planiraju proračunski deficit. Za 2014. su tvrdili da će iznositi 12,5 milijardi kuna, a sada je već oko 18!? Jednostavno, više ne vjerujem u njihove projekcije. Vlada nema ni strategiju ni program. Idemo u krivom smjeru, a to naši građani najbolje osjećaju na svom standardu - izjavio je novinarima predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon što je u Opatiji održao zapaženi govor na 22. savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista (HDE) pod nazivom „Ekonomska politika Hrvatske u 2015.“. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zaposljavanje-glavni-cilj-hdz-...

Donosimo još neke naglaske iz Karamarkove izjave:

Porezno rasterećenje - nužnost 

Na ovom je forumu opisan izvanredni slovački primjer, koji je nama u HDZ-u inspirativan. Slovačka je, naime, pojednostavila poreznu politiku. Formulom 3x19 (porezne stope) uspjeli su ono što je malo tko očekivao - povećao se prihod proračuna. Konzistentna i poštena porezna politika naša je nužnost, ona bi ohrabrila i domaće i strane investitore. Kolike će točno biti stope u samim postocima, o tome ćemo još razgovarati i s našim prijateljima i partnerima, njemačkim stručnjacima s kojima radimo zajednički program. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ugovor-s-njemackim-ifo-institutom-o-...

Buduća vlada u zajedništvu sa strukom

Čast mi je da sam bio nazočan na ovome tradicionalnom savjetovanju jer se ovdje okupila domaća ekonomska pamet. Vjerujem da i ekonomski stručnjaci osjećaju odgovornost za Hrvatsku. Kada nova vlada stupi na scenu, zajedništvom ćemo napraviti dobar posao. Jer, hrvatski problemi nisu problem samo HDZ-a ili bilo koje druge stranke, nego su nadstranački. Ovo je priča o opstanku jednog naroda, o oživljavanju gospodarstva koji će mu taj opstanak osigurati. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-formirat-cu-vladu-profesionala...

Opstanak svih županija, ali - racionaliziranih

Moramo donijeti čitavi niz mjera, prije svega moramo racionalizirati državnu upravu te područnu i lokalnu samoupravu. No to nije puko rezanje sjekirom u stilu „sad neću imati 20 županija“: ostat će isti broj županija, ali one moraju biti efikasnije, racionalizirane i digitalizirane. 

PRIORITET - Gospodarski rast Hrvatske!

Kao što se sjećate, jučer je na savjetovanju u Opatiji govor održala i buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, koja je istaknula da „u Hrvatskoj nema drugog prioriteta od gospodarskog rasta i oporavka države“.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-opatije-prioritet-gospodars...