U Središnjici je danas održan sastanak predsjednika Tomislava Karamarka s braniteljima - ratnim zapovjednicima 1. gardijske brigade „Tigrovi“, predstavnicima braniteljskih udruga „Tigrova“ i članovima HDZ-ova Odbora za branitelje. Nakon sastanka, tajnik HDZ-ova Odbora za branitelje Josip Vidović odgovarao je na pitanja mnogobrojnih okupljenih novinara. Zajedno s njim na pitanja novinara odgovarao je i general Josip Lucić.

Izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke tajnika Odbora Josipa Vidovića:

Potpora branitelja

Ovdje su prvi zapovjednici i ratnici koji su se odazvali na poziv dr. Franje Tuđmana - koji su vodili Oružane snage RH, ratovali za Hrvatsku i donijeli mir. Došli su dati potporu predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku i Domoljubnoj koaliciji, kao i Mostu i mandataru Oreškoviću.

Vratiti dostojanstvo

Branitelji u HDZ-ovu Odboru za branitelje i Zajednici branitelja „Gojko Šušak“ donijeli su odluku te predložili pukovnika Miju Crnoju kao kandidata za ministra branitelja. Napravili smo program - koji je usvojen - i u njemu se vidi da će se njegovom implementacijom vratiti dostojanstvo hrvatskim braniteljima. U tom smislu je pukovnik Crnoja prihvatio kandidaturu.

Zajedno - za jaku Hrvatsku

Predložili smo pukovnika Crnoju za ministra, on je najozbiljniji i najizgledniji kandidat te mislimo da će to i budući premijer usvojiti. Predsjednik Karamarko je dao apsolutnu potporu pukovniku Crnoji i svim braniteljima. I sam predsjednik Karamarko bio je branitelj, on je domoljub i mi uvijek nalazimo zajednički jezik. Pozvao je, također, sve branitelje, zapovjednike i ratnike da se vrate u sustav i daju sve najbolje što mogu svojim znanjem i iskustvom. Hrvatska je došla u ovu situaciju jer su najbolji hrvatski sinovi potisnuti iz sustava. Povratkom domoljuba na sve razine države, uz stručnost i kompetentnost, Hrvatska može i mora procvjetati.