Predsjednik Karamarko obilazak je započeo u Županji gdje je u stožeru za zaštitu i spašavanje razgovarao s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, gradonačelnikom Davorom Miličevićem i načelnikom Oružanih snaga RH generalom Dragom Lovrićem o stanju na poplavom ugroženim područjima. Potom je posjetio sami savski nasip koji je obranjen od prodora vode zahvaljujući iznimnom angažmanu djelatnika mjerodavnih službi i dragovoljaca. Između ostalog, u noći s petka na subotu, obrani Županje priključili su se maturanti, koji su te večeri slavili završetak srednje škole.

U izjavi za medije predsjednik HDZ-a pozvao je Vladu i sve odgovorne da maksimalno pomognu ovome ionako napaćenom narodu.  

Kompletnu izjavu možete pogledati u nastavku:

Nakon Županje, predsjednik Karamarko posjetio je također ugrožene Drenovce, u kojima se sastao s načelnikom Jakšom Šestićem, članovima općinskog stožera i voditeljima timova za evakuaciju. U Drenovcima mu se pridružio politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak koji je prije toga kao potpredsjednik Hrvatskog sabora, helikopterom obišao poplavljena područja. 

U predsjednik Karamarko obilazak nastavlja u Slavonskom Brodu, u kojem je sinoć voda došla do vrha nasipa u središtu grada.