HDZ je u potpunosti spreman za parlamentarne izbore - kad god oni bili! Završili smo organizacijsku fazu kampanje - od utorka krećemo održavati klauzure po izbornim jedinicama. Od danas je svaki dan za HDZ i naše koalicijske partnere - dan izbora. Vodit ćemo afirmativnu, pobjedničku kampanju! Glavni naglasak našeg programa - kroz pokretanje investicijskih procesa što više poboljšati zapošljavanje u Hrvatskoj. Radit ćemo da vratimo ponos Hrvatskoj - kako bi osigurali građanima dostojanstven život! - sažetak je to ključnih poruka s današnje konferencije za novinare koju su u Središnjici održali glavni tajnik HDZ-a (i čelnik Izvršnog izbornog stožera) Milijan Brkić, potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić i članica nacionalnog Predsjedništva (i direktorica kampanje) Josipa Rimac.

Njihove izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

BRKIĆ: Afirmativna i pobjednička kampanja!

HDZ je u potpunosti spreman za parlamentarne izbore - kad god oni bili! Završili smo organizacijsku fazu kampanje - od utorka krećemo održavati klauzure po izbornim jedinicama. U Bosni i Hercegovini, Njemačkoj… Od danas je svaki dan za HDZ i naše koalicijske partnere - dan izbora. Vodit ćemo afirmativnu, pobjedničku kampanju! Stranka je mobilizirana na svim razinama! U zadnje tri pol godine konstantno smo na terenu - obilazimo naše organizacije, slušamo građane, simpatizere… Ali i one koji kritički progovaraju o aktualnim problemima u društvu i politici aktualne vlade. 

Prestanite se praviti da vam je stalo do naroda!

Nećemo odmarati - kao što nismo odmarali ni u zadnje tri i pol godine! Jer, budućnost Hrvatske je u pitanju. U kampanji ćemo progovoriti o svim aktualnim temama - ovisno o našoj taktici. Država i narod su u velikim problemima - potrebne su korjenite promjene i cjeloviti oporavak. Pozivam aktualnu vlast i Milanovića da se već jednom prestanu igrati s hrvatskim građanima. Kroz povijest je ovaj narod ispaćen raznim igricama. Neka se vladajući prestanu praviti da im je stalo do države i naroda jer u zadnje tri godine su pokazali sve, samo ne to. Manipuliranje s datum izbora - i teme o kojima komuniciraju - iščitavamo kao njihov strah i nesigurnost. Tijekom cijelog mandata pokazali su nesposobnost u upravljanju državom! Naziv Kukuriku koalicija bi - upravo zbog poigravanja s datumom izbora - mogli promijeniti u „Koalicija do posljednje plaće“!

JELIĆ: Hrvatskoj je potreban zaokret!

HDZ ulaže iznimno mnogo energije u gospodarski program. A kojeg su završili naši stručnjaci zajedno s njemačkim iz IFO instituta. Također, 20-ak naših stranačkih odbora je završilo programe koji su usmjereni na projekte na terenu. Sklapanje tih programa je temelj i vizija kako u Hrvatskoj treba raditi. Gotovo beznačajan - na razini statističke pogreške - „rast“ BDP-a pokazuje da su uistinu potrebne korjenite promjene! Te zaokret u gotovo svim sferama društva.

Zajedništvo i domoljublje

Ključni problem je zapošljavanje. Podsjetio bih da je za vrijeme Milanovićeve vlade oko 100.000 radnih mjesta - izgubljeno! Upravo je na tome glavni naglasak našeg programa - kroz pokretanje investicijskih procesa što više poboljšati zapošljavanje u Hrvatskoj. A posebice mladih ljudi - svih obrazovnih struktura. Milanovićeva vlada se postavlja u raskol - „ili mi ili oni“. Jedna i jedina nam Hrvatska nema mogućnost podjela na Milanovićevo „ili mi ili oni“. Politika produbljivanja podjela uskoro će prestati jer Domoljubna koalicija će odgovoriti na takve poruke u apsolutnom zajedništvu čitavog hrvatskog korpusa. Za budućnost Hrvatske u kojem postoji - i mi i oni. U jedinoj nam Hrvatskoj - radimo i živimo za nju!

RIMAC: Potpuna mobilizacija - nema odmora!

Vodstvo HDZ-a će cijeli srpanj obilaziti naše izborne jedinice. Na klauzurama ćemo okupiti voditelje izbornih stožera izbornih jedinica, članove Predsjedništva, županijskih, gradskih i općinskih organizacija… Sve do temeljnih ogranaka! Na klauzurama će biti minimalno 500 dužnosnika HDZ-a iz izborne jedinice. Teme će biti ne samo motivacija i osnaživanje, nego i razgovor o našem gospodarskom programu. Od osnovnih točaka programa, teme ćemo spuštati na razinu izborne jedinice. 

Domovini vratimo dostojanstvo 

Vjerujemo da će izbori biti što prije - kako bi Hrvatsku izvukli iz ove teške gospodarske, moralne krize. Depresija u Hrvatskoj brzo će završiti! Za HDZ nema godišnjih odmora! Radit ćemo da vratimo ponos Hrvatskoj i osiguramo građanima dostojanstven život. 

NESPOSOBNA I NEKOMPETENTNA VLADA

Nakon izjava, uslijedila su pitanja novinara. Jedno od pitanja odnosilo se na današnju Grčićevu najnoviju obmanu da „građani sve više prepoznaju rezultate ove vlade“. Glavni tajnik Brkić odgovorio je precizno i argumentirano - nikakvi PR trikovi neće pomoći Milanovićevoj nesposobnoj vladi. Narod se ne može prevariti! 

- Umjesto da aktualna vlada radi svoj posao - prodaju PR „fore“. Bave se onim čime se ne trebaju baviti! O svima nama u životu govore djela. No „djela“ ove vlade govore da je nesposobna, nekompetentna i da je Hrvatsku dovela na rub ponora. Ovako više ne ide! Hrvatskoj je potreban korjeniti zaokret! Građani zaslužuju bolji život. A bolji život dobit će s pobjedom Domoljubne koalicije na čelu s HDZ-om! 

Jedine vjerodostojne ankete - izbori

Upitana za rezultate najnovijih „anketa“ direktorica kampanje Rimac odgovorila je pak da su jedine vjerodostojne ankete - izbori. A na svim dosadašnjim izborima - pobijedila je naša stranka.

- Ne zaboravimo sve dosadašnje „ankete“. I one na predsjedničkim izborima - prema kojima je Ivo Josipović imao 18 posto prednosti ispred kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović. A znamo kakav je bio izborni rezultat! HDZ provodi svoje ankete po izbornim jedinicama. Rezultati pokazuju da smo u apsolutnom vodstvu - pobijedit ćemo na parlamentarnim izborima! Sigurni smo u najbolju anketu - onu hrvatskih građana na dan izbora - koja će pokazati da su HDZ i Domoljubna koalicija najbolja snaga!