Na problemu neisplate plaća treba sustavno raditi, a samo kreiranje takvih lista u medijima ne daje željene rezultate! - istaknuo je, među ostalim, predsjednik HDZ-ova Odbora za financije dr. sc. Tomislav Ćorić komentirajući za Dnevnik Nove TV porazne rezultate vladine mjere kojom se trebala smanjiti brojka onih koji rade, a ne dobivaju plaću. Otkako je, naime, vlada objavila listu poslodavaca koji ne isplaćuju plaće radnicima broj onih koji rade - a ne primaju plaću - i dalje je golem. 

Izjave dr. sc. Ćorića možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

SDP-ove magle i obmane

Kao i kod većine mjera Milanovićeve vlade - i ova mjera se na početku naveliko najavljivala. Rezultati su u konačnici - minimalni! Sjetimo se samo SDP-ova „novog početka“ - najavljivan kao „novi početak“ za desetke tisuća građana, a rezultati te mjere su kao i kod ove - minimalni. 

Velike najave - bez rezultata

Cijeli postupak mogao se odraditi bez velikih medijskih najava. Ne bi se izgubilo ništa na dorađenosti da je mjera bila dobro osmišljena. Uz velike najave i minimalne rezultate u konačnici se dovodi u pitanje kredibilitet onoga koji te mjere provodi. Na problemu neisplate plaća treba sustavno raditi! A samo kreiranje takvih lista u medijima ne daje željene rezultate!