Najbrojniji pomladak u Hrvatskoj opet se dokazao duštvenim i humanitarnim angažmanom! U organizaciji Mladeži HDZ-a danas je održan humanitarni košarkaški turnir na kojem je sudjelovalo 46 ekipa koje su pristigle iz cijele Lijepe Naše. Cilj ovog nacionalnog turnira bio je prikupiti što više sredstava za Humanitarnu udrugu „Fra Mladen Hrkać“. Momčadi su pridonijele plaćenom kotizacijom za igru, a ostali su mogli kupiti prigodne majice.

Bezuvjetna potpora mladima

U dupkom punoj sportskoj dvorani Osnovne škole Malešnica u Zagrebu okupili su se brojni mladi koji su došli bodriti svoje ekipe, a napetosti i emocija nije nedostajalo. Nakon brojnih neizvjesnih utakmica, ubačenih koševa i faulova, ekipa Mladeži iz Zadarske županije zasluženo je pobijedila. Drugo mjesto osvojila je ekipa Mladeži Požeško-slavonske županije, dok je brončana bila domaća ekipa Family iz Malešnice.

Turnir je svojim dolaskom uveličao predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, koji je došao poduprijeti humanitarni angažman mladih. Pozdravio je sve prisutne, pohvalio Mladež na organizaciji te istaknuo da će takvi projekti uvijek uživati njegovu potporu.

Mladež za zdrav život

Predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver - koji je također igrao na turniru - istaknuo je da Mladež HDZ-a kao najjači i najbrojniji pomladak u lipnju slavi četvrt stoljeća postojanja te da područje rada Mladeži nije samo političko djelovanje:

- Osim što se bavimo rješavanjem problema mladih - poput nezaposlenosti i sve većeg iseljavanja, dajemo, također, rješenja i zdrave prijedloge. Humanitarni rad iznimno je važan u djelovanju Mladeži HDZ-a, a danas na ovom turniru želimo i ukazati mladima da je sport zdrav način života.  

Pomoć u prave ruke

Jedan od najzaslužnijih za realizaciju ovog projekta - ujedno i član Predsjedništva naše Mladeži - Tvrtko Lovrić istaknuo je da s obzirom da su humanitarne aktivnosti jedne od osnovnih ciljeva Mladeži, odlučili su organizirati košarkaški turnir. Naglasio je pritom da je ovaj događaj  humanitarnog karaktera, koji okuplja mlade iz Hrvatske samo jedan u nizu aktivnosti koje su u planu Mladeži HDZ-a:

- Humanitarna udruga „Fra Mladen Hrkać“ osnovana je prije tri godine u Zagrebu. Cilj joj je pomoći najpotrebitijima - osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje. Nadamo se da će današnja prikupljena sredstva pomoći udruzi u njihovu radu te da će pomoći otići u prave ruke!