Nakon što je cijeli dosadašnji mandat demonstrirala socijalnu bešćutnost, Milanovićeva se vlada u izbornoj godini sjetila postati „socijaldemokratska“. Potpredsjednica Vlade Milenka Opačić tako obilazi Hrvatsku potpisujući sporazume s gradonačelnicima i istodobno vodi promidžbu SDP-a. A nude kozmetiku bez supstance! Nisu pokrenuli nijednu strukturnu reformu i kontinuirano su ignorirali najugroženije građane. 

Difamacija političkih konkurenata 

Sljedećih mjeseci možemo očekivati i nastavak difamacije političkih konkurenata. Jer, u nedostatku rezultata, pribjegavaju ovakvim „marketinškim potezima“. Istodobno ih, primjerice, nimalo ne zabrinjava to što je samo 2013. u Njemačku iselilo 25.000 Hrvata! - ključne su to poruke s konferencije za novinare koju su u Središnjici održali potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner i međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač.

Izlaganja akademika Reinera i dr. Kovača možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

REINER: SDP se nakon tri godine sjetio glumiti socijalnu osjetljivost!

Odlučili smo progovoriti o ovoj lažnoj i itekako zakašnjeloj socijalnoj osjetljivosti koju SDP-ova vlada počinje pokazivati pred parlamentarne izbore. Nakon što su cijeli dosadašnji mandat iskazivali potpunu bešćutnost, bez mrvice socijalne empatije kontinuirano ignorirali najugroženije građane, odjednom su u izbornoj godini otkrili da su „socijaldemokratska partija“. I kako bi trebali bar nešto pokušati napraviti. No kako to oni rade? Pokušavaju javnost uvjeriti da imaju razumijevanje za socijalne probleme građana koji su u golemim teškoćama upravo zbog (ne)djelovanja Milanovićeve vlade. A sljedećih mjeseci možemo očekivati i početak difamacije, odnosno kriminalizacije političkih konkurenata. Jer, u nedostatku rezultata pribjegavaju ovakvim „marketinškim potezima“.

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/nakon-tri-godine-milanovic-se-sjetio-soci...

„Bez posla si ne mogu priuštiti mobitel“

Potpredsjednica Vlade Milenka Opačić obilazi Hrvatsku potpisujući sporazume s gradonačelnicima i istodobno radi promidžbu SDP-a. Jedan je građanin na televiziji dobro komentirao da „opraštaju troškove za mobitele, umjesto da nezaposlenima koji si mobitel ne mogu priuštiti osiguraju posao“! 

Nezaposlenost raste, a vladajući nisu bili sposobni napraviti nijednu strukturnu reformu niti privući investicije - „uspijevaju“ tek pet prije dvanaest povući marketinške poteze kako bi pokušali uvjeriti građane da ipak nisu toliko bešćutni. Pritom donose samo kratkoročne mjere - isključivo u svrhu promidžbe prije ovogodišnjih izbora. A veliki dio troškova tih mjera snosit će iduća vlada - za koju znaju da će je predvoditi HDZ. Pa ih nije briga kad stvaraju nove troškove!

Ne mare za žrtve kreditnih zadruga

Javnost gotovo i ne zna - jer se to od nje skrivalo! - da je SDP u Saboru glasovao protiv zaključka HDZ-a da se onemogući ilegalno djelovanje stranim financijskim institucijama koje su upisivale založno pravo na nekretnine građana i zbog čega građani ostaju na cesti. SDP sada u izbornoj godini poziva na „novi početak“ - to će biti početak, ali njihova kraja! 

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-milanoviceva-vecina-odbila-i-hdz-ov...

KOVAČ: U Njemačku je samo 2013. otišlo više od 25.000 Hrvata!

Nakon što je Milanovićeva vlada izgubila predsjedničke izbore, „bacila“ se na marketing. Hodaju po Hrvatskoj i hvale se „mjerama spašavanja standarda građana“. No prešućuju zastrašujući podatak - samo u 2013. u Njemačku je otišlo raditi više od 25.000 Hrvata! Više od 50 posto jedne generacije - više od polovice svih rođenih prošle godine u Hrvatskoj! I to samo u Njemačku - a gdje su tek ostale zemlje Zapada?! Taj podatak zorno svjedoči da je ova vlada neosjetljiva, da je ne interesira hrvatski čovjek. 

Kozmetika bez supstance

Tko će, ako se svi odsele, financirati dječje vrtiće ili mirovine? SDP troši novac za marketing i prikriva egzodus visokokvalificiranih mladih ljudi! Iz Hrvatske odlaze sposobni ljudi, u naponu snage, jer ovdje ne mogu prehraniti sebe i obitelji. Sve ono čime se hvale po medijima samo je kozmetika bez supstance. Ovo je početak SDP-ova!

GRAĐANI PREPOZNAJU SNAGU & GOSPODARSKI PROGRAM HDZ-a

Nakon izlaganja, uslijedila su pitanja novinara. Odgovore akademika Reinera i dr. Kovača možete pogledati u cijelosti, a u nastavku pročitati sažetke:

O LAŽNOJ SOCIJALDEMOKRACIJI

Bilo bi zdravo da imamo hrvatsku socijaldemokraciju. Nažalost, SDP nije ni „hrvatska“ ni „socijaldemokracija“ - ostala je samo partija! Za Hrvatsku bi bilo bolje da postoje sve ozbiljne političke opcije; da HDZ - kada sa svojim partnerima preuzme odgovornost za državu - ima ozbiljnu socijaldemokratsku oporbu. A ne ovo što čini SDP! 

O RUŽI TOMAŠIĆ

HDZ je s Ružom Tomašić uspješno surađivao - ona je donijela svoju odluku. Odluku o samostalnom nastupu na parlamentarnim izborima. Želimo joj sve najbolje - ona ima svoje birače, ali te glasove neće oduzeti HDZ-u.

O SDP-ovu PANIČNOM STRAHU

HDZ želi jasno razobličiti ovu osmišljenu, planiranu SDP-ovu marketinšku kampanju u predizbornoj godini: ne radi se ni o kakvoj promjeni smjera SDP-a, koji je godinama vodio - i vodi - antisocijalnu politiku. Nakon gubitka predsjedničkih izbora u Milanovićevoj vladi i SDP-u zavladala je panika! 

O RAZLICI IZMEĐU GRČKE I HRVATSKE

Syriza? Grčki je narod odlučio. On ima svoje probleme - Grci su, za razliku od nas, u eurozoni. Hrvatska je u drukčijoj situaciji - građani prepoznaju HDZ-ov cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja. Znaju da je HDZ politička snaga koja može Hrvatsku preporoditi - imamo rješenja i najbolje ljude za realizaciju programa! HDZ će pobijediti i na parlamentarnim izborima!