Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sudjelovao je večeras u Osijeku na velebnome predizbornom skupu buduće predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Slavonci su uistinu priredili veličanstvenu atmosferu: hrvatske trobojnice, pobjednički zanos, snaga, zajedništvo! 

U prepunoj dvorani Jug II - često prekidan gromoglasnim pljeskom - Karamarko je održao vatreni motivirajući govor, obrativši se članovima i simpatizerima dobro znanim pozdravom prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana - Hrvatice i Hrvati!

Govor možete pogledati u cijelosti, a u nastavku izdvajamo ključne poruke:

Umjesto zahvale - osporavanja

Naš slogan za predsjedničke izbore glasi „Za bolju Hrvatsku“, što me podsjeća na slogan iz devedesetih - "Za slobodnu Hrvatsku". Sjećam se lica svih dragih prijatelja koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku. No na samom početku stvaranja suverene države bilo je onih koji je nisu željeli. Upravi ti koji su tvrdili da smo „stranka opasnih namjera“ napustili su Sabor dok se izglasavala neovisnost, a nakon što je uvođenjem parlamentarnog sustava srušen hrvatski Berlinski zid - umjesto zahvale, osporavali su veliko povijesno djelo dr. Franje Tuđmana!

Jo(sipo)vić & Rakar

Dosadašnji je predsjednik Josipović prije dvije i pol godine u Mađarskoj rekao da su sukobi na ovom području „posljedica krivo vođenih politika“!? Ne, g. Josipoviću! Sukobi na ovom prostoru posljedica su velikosrpske agresije na našu Domovinu - koju smo obranili, a slobodu skupo platili. Branitelji koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja nose majice sa znakom križa na prednjoj strani, a s upitnikom na leđima. Josipović se trebao zaustaviti i zapitati - što to znači? Križ simbolizira svakog branitelja koji je nakon Domovinskog rata digao ruku na sebe, a upitnik znači - Tko je sljedeći? Ali Josipovićevi savjetnici izjednačavaju branitelje s Ku Klux Klanom! Za savjetnika je imao i Dejana Jovića - koji veliča „lik i djelo“ Slobodana Miloševića. Udaljio se od njega radi izbora, ali je odavno znao kakav je. I zato što je znao kakav je - zato ga je i uzeo za savjetnika!

Nepodnošljiva lakoća šutnje

Josipović nijednu primjedbu nije uputio na rad aktualne tzv. hrvatske vlade. Nije ga briga za rast nezaposlenosti, iseljavanje mladih, obrazovanih ljudi, za branitelje koji su za Hrvatsku dali dijelove tijela... 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-samo-trazimo-da-josipovic-radi...

Za njega je Hrvatska slučajna država! Za njega - da, ali za nas - ne! Jer naši su djedovi sanjali hrvatsku državu.

Zajedno za Hrvatsku

Naljutio se jučer g. Josipović jer sam rekao kako bi predsjednik države trebao voljeti svoju domovinu i za nju se boriti. Ustvrdio je da nemam pravo „monopolizirati ljubav prema Hrvatskoj“. Ustvrdio je da svi volimo domovinu. Slažem se, samo je pitanje definicije domovine. Zna se što je nama 1990. bila domovina, a što je nekima drugima bila „domovina“ - za kojom i danas plaču! 

Dosta je bilo negiranja hrvatske države te vrijeđanja dr. Franje Tuđmana i Domovinskog rata! Moramo se boriti za čast i dostojanstvo poginulih branitelja, ali isto tako za budućnost naše djece. To ćemo uspjeti zajedno - zajedno za Hrvatsku! Nakon što Kolinda Grabar-Kitarović pobijedi na predsjedničkim izborima, potpuno ćemo ih demontirati na parlamentarnima! Hrvatsku mogu voditi samo oni koji je vole, a ne oni koji je nikada nisu htjeli!

Dobit ćemo predsjednicu!

Imamo najbolju kandidatkinju! Kolinda Grabar-Kitarović ima sve što treba imati suvremena predsjednica jedne države - stručna je u svemu što ulazi u ovlasti Predsjednika Republike. A ponajvažnije, ona je domoljub i provodi narodnjačku političku misao. Idemo zajedno - do pobjede!

Više fotografija s predizbornog skupa pogledajte na sljedećem linku: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.806783002713062.1073741906.333...