Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner i eurozastupnica (i stručnjakinja za financije) Ivana Maletić danas su - nakon zajedničkog sastanka predstavnika Domoljubne koalicije, Mosta i koalicije Hrvatska raste - odgovarali na pitanja brojnih okupljenih novinara.

Izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

REINER: Nastavit ćemo razgovarati o formiranju vlade!

Pregovarali smo kao što vidite više od tri sata. Nastavljamo sutra - nastavit ćemo prekosutra. O mnogo stvari smo razgovarali. Oko nekih stvari smo se dogovorili, a hoćemo li oko svih - to ćemo vidjeti. O formiranju vlade ćemo nastaviti razgovarati - kao i do sada. 

MALETIĆ: Jasno smo definirali što i kako mislimo raditi!

I danas smo održali programski razgovor - nastavak je to na programske razgovore koje smo i do sada imali. U večernjim satima će biti daljnji razgovori o svemu ostalom. Ovim dijelom dogovora oko programa smo vrlo zadovoljni. Jasno smo definirali što i kako mislimo raditi. 

Ulaganja u poljoprivredu

Pitanje o mandataru je za neke druge razine. Mi smo se ovdje sastali oko programa, reformi i razvojnih projekata za Republiku Hrvatsku. To je, naime, bila tema. Razgovarali smo o javnoj upravi i o jedinicama lokalne i područne samouprave. Poljoprivreda je pitanje broj jedan - svi smo se usuglasili da je to najvažnija grana u koju moramo ulagati. A tema je bila i zaštita okoliša.