Predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković na današnjoj se 8. sjednici Vlade u uvodnom izlaganju ponovno osvrnuo, između ostalog, na rast BDP-a od 2,9 posto u trećem tromjesečju ove godine u odnosu na isto razdoblje 2015. godine.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-najsnazniji-rast-bdp-u-zadnjih-osam-godina-jasno-svjedoci-da-hrvatska-ide-u

Rast BDP-a - potvrda dobrog smjera

Izdvojio je da je taj rast vrlo dobra vijest te istaknuo da je to najbrži rast u zadnjih osam godina.

- To je vrlo dobro i poticajno i za ukupno ozračje u Hrvatskoj - za optimizam i potvrdu dobroga smjera u kojem zemlja ide i kojem Vlada nastoji dati svoj doprinos.

Naglasio je da očekuje da će Vladine aktivne mjere gospodarske politike - u kontekstu čvrste političke stabilnosti u zemlji, koja je preduvjet svakog gospodarskog rasta - omogućiti da u idućoj godini Hrvatska ostvari planirani rast od 3,2 posto.

- Zahvaljujem prije svega hrvatskim gospodarstvenicima na njihovom poduzetničkom duhu i rezultatima koje su ostvarili, a naravno da je tome pridonio i rad prošle Vlade.

Na crti zaštite hrvatskih interesa

Predsjednik Plenković pozdravio je rješenje Suda Bosne i Hercegovine - koji je ukinuo pritvor uhićenim bivšim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Poručio je da će hrvatska država, poštujući neovisnost pravosudnih institucija BiH, devetorici hrvatskih državljana pružiti svu potrebnu pomoć.

- Ostajemo na tragu naše politike da ćemo pružiti i konzularnu, i pravnu, i materijalnu pomoć osumnjičenicima - poštujući neovisnost pravosudnih institucija BiH. U svim našim naporima tražit ćemo rješenja koja su na crti zaštite hrvatskih interesa i hrvatskih državljana.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/aktualac-odlucno-cemo-se-suprotstaviti-svim-pokusajima-falsificiranja-istine-o

NOVA NACIONALNA STRATEGIJA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Premijer Plenković najavio je i da će se tijekom dana - u povodu Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava u subotu, 3. prosinca - sastati s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom. Naglasio je da je potrebno stvarati sve preduvjete za njihovu potpunu uključenost u hrvatsko društvo. Podsjetivši da Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku radi na novoj nacionalnoj strategiji za osobe s invaliditetom za razdoblje 2016. -2020., kazao je da će se Vlada truditi da stvori jednake mogućnosti za sve.

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-plenkovic-s-predstavnicima-saveza-osoba-s-invaliditetom/19737

Sjednicu Vlade RH možete pogledati na linku: