Zadnjih nekoliko mjeseci hrvatsko društvo doživljava, nažalost, sve dublje i zabrinjavajuće podjele u režiji SDP-a i Milanovića. Najoštrije osuđujemo sve takve podjele! Hrvatska je u dubokim problemima: mladi odlaze, visoka je stopa nezaposlenosti, ne povlače se novci iz EU fondova, golem broj građana su siromašni… Zajednički rješavajmo te probleme! Milanovićeva vlada mora voditi računa u kakvom će stanju ostaviti državu sljedećoj vladi! - zajednička je to poruka s današnje konferencije za novinare - punim nazivom „Milanović, Fumić i govor mržnje“ - koju su održali potpredsjednik HDZ-a Dražen Bošnjaković i saborska zastupnica Sunčane Glavak.

Njihove izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

GLAVAK: Zajednički cilj je dobrobit građana - najoštrije osuđujemo Milanovićeve podjele!

Zadnjih nekoliko mjeseci hrvatsko društvo doživljava, nažalost, sve dublje i zabrinjavajuće podjele u režiji SDP-a i Milanovića. HDZ najoštrije osuđuje podjele i govor mržnje! Spomenimo samo obilježavanje Oluje u Zagrebu, manipulaciju s objavom imovinskih kartica dužnosnika, zakona koji nisu jednaki za sve… Stvara se, dakle, opasna atmosfera obračuna! A još smo zabrinutiji ako je ovo svjesna manipulacija narodom! Proslava Oluje u Zagrebu izaziva sve veće podjele i napetosti na relaciji Markov trg - Pantovčak. Nadalje, zašto je upravo sad donesena odluka da se neki podaci u imovinskim karticama ne bi smjeli objaviti? Kome se htjelo pogodovati? Je li netko „zamračio“ kredit ili pak tijek novca?

Radman ponizio saborske zastupnike

A u Saboru se dogodio presedan - SDP-ovi zastupnici su Milanovićevu poslušniku Radmanu dopustili da ne mora javnosti dati na uvid sve ono što su zastupnici od njega tražili. Dopušteno mu je nešto što nije nijednom direktoru javne tvrtke u Hrvatskoj - da ne mora pokazati koliku ima plaću! SDP-ovi su zastupnici time poniženi i nekima je bilo neugodno. Ali, naredba je naredba! SDP-ovi zastupnici u Saboru za Milanovića - ako je suditi po onome što se događa zadnjih mjeseci - obavljaju prljave poslove. I sve se ovo radi kako bi se skrenula pozornost s krucijalnih problema - teške gospodarske krize, visoke stope nezaposlenosti, golem broj siromašnih građana… Politika mora stvarati okvir za budućnost, a ne stvarati podjele!

BOŠNJAKOVIĆ: Hrvatska je u dubokim problemima - podjele su nepotrebne!

HDZ zahtijeva da se prestane s izazivanjem podjela i da se napokon počnu rješavati osnovni problemi. A Hrvatska je u dubokim problemima: veliki broj visokoobrazovanih mladih ljudi odlazi iz države, niska razina BDP-a, iznimno visoka zaduženost, nepovlačenje sredstava iz EU fondova… O tim problemima razgovarajmo!

I sramotno i ružno

Podsjećam na sramotnu izjavu potpredsjednika Saveza antifašističkih boraca Hrvatske Ivana Fumića - optužio je našu stranku za „totalitarizam“. To je ne samo ružno, već i netočno! Podsjećam, višestranačje, slobodu medija i sve ljudske slobode zagarantirane Ustavom RH donesene su u Saboru za vrijeme dok je HDZ imao većinu. 

Milanoviću, posveti se bitnim stvarima!

Milanović današnjim uzvikom „No pasaran!“ podgrijava atmosferu obračuna! Pozivamo na rješavanje bitnih problema - bez obzira kad će se održati izbori. Rješavajmo probleme koji su pred nama. Milanovićeva vlada mora voditi računa u kakvom će stanju ostaviti državu sljedećoj vladi.